Brazilia: O nouă anchetă anticorupţie îl vizează pe fiul cel mare al preşedintelui Jair Bolsonaro

Brazilia: O nouă anchetă anticorupţie îl vizează pe fiul cel mare al preşedintelui Jair Bolsonaro

Parchetul din Rio de Janeiro a anunţat sâmbătă că a deschis o nouă anchetă împotriva fiului cel mare al preşedintelui Jair Bolsonaro, Flavio, acuzat că a plătit "angajaţi fantomă" pentru a deturna bani publici, informează AFP.

Ancheta a fost deschisă pentru "pagubă administrativă legată de angajarea unor lucrători fantomă care nu ar fi ocupat niciun post în cadrul cabinetului" lui Flavio Bolsonaro, informează un comunicat al Parchetului.

Fiul preşedintelui, în vârstă de 38 de ani, este senator. Faptele invocate se referă la perioada în care acesta era deputat regional al statului Rio.

La începutul acestui an, imediat după ce Jair Bolsonaro a preluat funcţia de şef al statului, un alt scandal în care a fost implicat fiul său Flavio i-a afectat acestui imaginea, în condiţiile în care una din promisiunile din campania electorală a vizat eradicarea corupţiei.

Agenţia guvernamentală responsabilă cu monitorizarea tranzacţiilor financiare, COAF, a atras atenţia în decembrie asupra unor "tranzacţii atipice", în valoare totală de 1.2 milioane de reali (aproximativ 270.000 de euro) în 2016 şi 2017 în contul fostului său şofer, Fabricio José de Queiroz, sumă care nu corespunde veniturilor declarate de acesta.

De asemenea, COAF a detectat 48 de tranzacţii suspecte ale lui Flavio Bolsonaro, în valoare totală de 96.000 de reali (aproximativ 22.000 de euro), făcute în iunie şi iulie 2017. Tânărul politician a negat constant că ar fi comis vreo infracţiune.

Parchetul a iniţiat o anchetă care a fost suspendată în iulie, după ce preşedintele Curţii Supreme, Dias Toffoli, a decis că este necesară o autorizaţie judiciară pentru obţinerea acestor informaţii de natură financiară. Decizia ar putea deveni caducă în curând. Curtea Supremă a început săptămâna trecută, în plen, deliberări în urmă cărora procurorii ar putea fi scutiţi de necesitatea obţinerii acestei autorizaţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria