Brazilia: Preşedinţia o acuză de ''defăimarea'' ţării pe realizatoarea de film Petra Costa

Brazilia: Preşedinţia o acuză de ''defăimarea'' ţării pe realizatoarea de film Petra Costa

Preşedinţia braziliană a acuzat-o luni pe realizatoarea de film Petra Costa de ''defăimarea'' Braziliei în documentarul său intitulat ''O democraţie în pericol'', nominalizat la premiile Oscar şi extrem de critic la adresa preşedintelui Jair Bolsonaro, informează AFP.

Într-un mesaj video postat pe contul său oficial de Twitter, Biroul de comunicare al preşedinţiei braziliene estimează că Petra Costa ''a adoptat rolul de militantă anti-Brazilia'' şi a criticat declaraţiile făcute de ea pentru un post de televiziune din SUA.

Înregistrarea video conţine fragmente din respectivele declaraţii în care Petra Costa afirmă că de la venirea la putere a lui Bolsonaro, în ianuarie 2019, rata omuciderilor comise de poliţie în Rio de Janeiro a crescut şi că preşedintele incită marii proprietari de terenuri ''să invadeze pământurile indigenilor şi să ardă pădurea amazoniană''.

În plus, într-o serie de tweet-uri în portugheză şi engleză, Biroul de comunicare al administraţiei prezidenţiale îşi reia criticile şi adaugă că ''este incredibil cum un cineast poate crea o relatare plină de minciuni şi predicţii absurde pentru a denigra o naţiune, pur şi simplu pentru că nu acceptă rezultatele unor alegeri''.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...