Brazilia: Preşedinţia o acuză de ''defăimarea'' ţării pe realizatoarea de film Petra Costa

Brazilia: Preşedinţia o acuză de ''defăimarea'' ţării pe realizatoarea de film Petra Costa

Preşedinţia braziliană a acuzat-o luni pe realizatoarea de film Petra Costa de ''defăimarea'' Braziliei în documentarul său intitulat ''O democraţie în pericol'', nominalizat la premiile Oscar şi extrem de critic la adresa preşedintelui Jair Bolsonaro, informează AFP.

Într-un mesaj video postat pe contul său oficial de Twitter, Biroul de comunicare al preşedinţiei braziliene estimează că Petra Costa ''a adoptat rolul de militantă anti-Brazilia'' şi a criticat declaraţiile făcute de ea pentru un post de televiziune din SUA.

Înregistrarea video conţine fragmente din respectivele declaraţii în care Petra Costa afirmă că de la venirea la putere a lui Bolsonaro, în ianuarie 2019, rata omuciderilor comise de poliţie în Rio de Janeiro a crescut şi că preşedintele incită marii proprietari de terenuri ''să invadeze pământurile indigenilor şi să ardă pădurea amazoniană''.

În plus, într-o serie de tweet-uri în portugheză şi engleză, Biroul de comunicare al administraţiei prezidenţiale îşi reia criticile şi adaugă că ''este incredibil cum un cineast poate crea o relatare plină de minciuni şi predicţii absurde pentru a denigra o naţiune, pur şi simplu pentru că nu acceptă rezultatele unor alegeri''.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Ucraina a pierdut inițiativa pe câmpul de luptă