BREAKING! Se sparge minciuna? Măsuri de austeritate FĂRĂ PRECEDENT la Primăria București. Tăieri MAJORE de bugete din cauza deciziilor guvernului

BREAKING! Se sparge minciuna? Măsuri de austeritate FĂRĂ PRECEDENT la Primăria București. Tăieri MAJORE de bugete din cauza deciziilor guvernului

BREAKING! Se sparge minciuna? Măsuri de austeritate la Primăria București. Tăieri majore de bugete la teatre, biserici, administrația străzilor din cauza deciziilor guvernului.
 
600 de milioane de lei vrea să taie Primăria București din veniture instituțiilor pe care le gestionează, potrivit proiectului de rectificare publicat pe site-ul instituției., ceea ce va duce la o tăiere de 648 de milioane de lei la cheltuieli. Teatre, centre culturale, biserici, administrațiile din subordine vor pierde sume majore dacă proiectul de rectificare este aprobat. Proiectul de rectificare va fi discutat în ședința Consiliului General din 26 iunie, dezvăluie G4Media.ro.

 Singurele instituții care vor primi bani în plus la rectificare sunt câteva unități sanitare din subordinea Primăriei București.

În nota de fundamentare a proiectului de hotărâre se arată că motivul tăierilor este scăderea veniturilor cauzată de decizia guvernului de a aloca primăriilor sume mai mici din impozitul pe venit.

Primarul Gabriela Firea declara în luna mai, pe fondul tăierii bugetului de către Guvern, că Primăria Capitalei şi primăriile de sector se află într-un „faliment” nedeclarat şi că bugetele le-au fost alocate mai mult „pe hârtie”, potrivit Adevărul.

Cele mai importante prevederi din proiectul de buget:

Cheltuielile de personal scad cu 20 de milioane de lei

Cheltuielile de reclamă scad cu 2,5 milioane de lei

Poliția locală pierde 3,4 milioane lei

Învățământul pierde 35 milioane lei

Sănătatea pierde 11 milioane de lei

Sportul pierde 15 milioane de lei

Întreținerea parcurilor pierde 33 de milioane de lei

Bugetul pentru refacerea Patinoarului Mihai Flamaropol scade cu 20 de milioane de lei, adică două treimi din suma alocată
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Așa o fi?

5 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei