BREAKING Aproape 90% dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei Speciale! Presiune uriașă pe decidenții politici!

BREAKING Aproape 90% dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei Speciale! Presiune uriașă pe decidenții politici!

BREAKING Aproape 90% dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei Speciale! Presiune uriașă pe decidenții politici!

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România a anunţat, marţi seară, că a centralizat parţial voturile magistraţilor din adunările generale. Potrivit rezultatelor parțiale,  88.66% dintre voturile centralizate de la parchete (485) sunt pentru abrogarea totală a normelor juridice care reglementează activitatea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție; 3.71% dintre procurori au votat pentru menținerea SIIJ, iar 7.63% dintre procurori au optat pentru amendarea (modificarea sau completarea) normelor juridice care reglementează activitatea SIIJ.

UPDATE 10.30 Număr de voturi magistrați 2621. Au votat pentru desființare: 2170 (82.79%), pentru menținere 210 (8.01%), pentru amendare 241 (9.19%). Procurori: total voturi 1934, Pentru desființare: 1653 (85.47%), pentru mentinere 137 (7.08%), pentru amendare 144 (7.45%). Judecatori: 687 Pentru desființare: 517 (75.25%), pentru menținere 73 (10.63%), pentru amendare 97 (14.12%).

Redăm mai jos integral comunicatul Asociaței:

”Asociația Forumul Judecătorilor din România a centralizat parțial procesele-verbale cu voturile din adunările generale ale instanțelor și parchetelor, organizate zilele trecute, ca urmare a solicitării Ministerului Justiției de consultare a judecătorilor și procurorilor români cu privire la oportunitatea unor proiecte de acte normative referitoare la următoarele subiecte: schema de pensionare anticipată a magistraților – vocația prevăzută prin art. 82 alin. (3) din Legea nr. 303/2004, înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani, cu o vechime între 20 și 25 de ani numai în funcțiile prevăzute de judecător, procuror și magistrat-asistent de la Înalta Curte de Casație și Justiție, judecător și magistrat-asistent de la Curtea Constituțională; trecerea la complete de 3 judecători în apel – modificarea prevăzută la art. 54 alin. (2) din Legea nr. 304/2004; noul ciclu temporal de 4 ani de formare inițială la Institutul Național al Magistraturii – modificarea prevăzută la art. 15-16 din Legea nr. 304/2004; Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție – modificările prevăzute la art. 881 și urm. din Legea nr. 304/2004, precum și ordonanțele de urgență corespunzătoare.

În urma centralizării a 1172 de voturi de la instanțe și parchete de pe toate nivelurile, 75.25% dintre judecătorii care au votat (respectiv din 687 de voturi) s-au pronunțat pentru abrogarea totală a normelor juridice care reglementează activitatea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și revenirea la competențele partajate ale structurilor de parchet existente anterior modificărilor legislative prin care a fost creată; 10.63% dintre judecătorii care au votat au optat pentru menținerea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție; 14.12% dintre judecători au votat pentru amendarea (modificarea sau completarea) normelor juridice care reglementează activitatea structurii menționate.

De asemenea, 88.66% dintre voturile centralizate de la parchete (485) sunt pentru abrogarea totală a normelor juridice care reglementează activitatea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție; 3.71% dintre procurori au votat pentru menținerea SIIJ, iar 7.63% dintre procurori au optat pentru amendarea (modificarea sau completarea) normelor juridice care reglementează activitatea SIIJ.

Cumulat, din 1172 magistrați (judecători și procurori) care au votat, 80.80% s-au pronunțat pentru desființarea SIIJ, 7.76% pentru menținerea SIIJ, iar 11.43% pentru amendarea (modificarea sau completarea) normelor juridice care reglementează activitatea structurii de parchet menționate.

Asociația Forumul Judecătorilor din România va continua centralizarea voturilor, urmând a publica rezultatele definitive în zilele următoare, cu privire la toate aspectele supuse consultării magistraților.”

Context

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a transmis, vineri, Ministerului Justiţiei că majoritatea judecătorilor ICCJ consultaţi sunt pentru amendarea prevederilor legale care reglementează funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. De asemenea, judecătorii ICCJ s-au exprimat pentru menţinerea dispoziţiilor privind pensionarea anticipată.

Potrivit News.ro, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a trimis o scrisoare prin care cerea magistraţilor ca, până în 30 noiembrie, să-şi exprime punctul de vedere cu privire la 1- pensionarea anticipată; 2 – compunerea completurilor de apel la instantele inferioare; 3 – durata INM; 4 – functionarea SIIJ.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62