BREAKING Confruntări de stradă la Bruxelles/VIDEO

BREAKING Confruntări de stradă la Bruxelles/VIDEO

Poliția belgiană a arestat sâmbătă 43 de persoane care au luat parte la o revoltă, după o coliziune mortală între o mașină a poliției și un scooter condus de un tânăr, au anunțat autoritățile, citate de AFP.

Tulburările au început vineri, când o patrulă a poliției a încercat să oprească un tânăr de 19 ani care conducea un scooter în cartierul Anderlecht. Când polițiștii au pornit în urmărirea lui, scooterul s-a lovit cu o a doua mașină de poliție iar tânărul a murit pe loc.

După o seară de vineri presărată de mai multe incidente, forțele de intervenție ale poliției au intervenit sâmbătă pentru a dispersa tineri manifestanți care s-au adunat pentru a protesta, în urma unor apeluri lansate pe rețelele sociale.

Doi polițiști și șapte manifestanți au fost ușor răniți în urma incidentelor, a precizat primarul din Anderlecht Fabrice Cumps.

"Situația este evident sub control" dar poliția rămâne mobilizată și se așteaptă la "noi tulburări în această seară (sâmbătă) sau mâine (duminică)".

Primarul, care a precizat că s-a întâlnit cu familia tânărului, spune că moartea acestuia a fost folosită drept pretext pentru cei care încearcă să creeze tulburări, în condițiile în care Belgia este în stare de izolare de patru săptămâni în încercarea de a stăvili avansul pandemiei de coronavirus.



 



 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”