BREAKING Ludovic Orban după negocierile cu partidele: „Am făcut pași serioși înainte și sunt la fel de încrezător că șansele de învestire a guvernului sunt foarte mari”

BREAKING Ludovic Orban după negocierile cu partidele: „Am făcut pași serioși înainte și sunt la fel de încrezător că șansele de învestire a guvernului sunt foarte mari”

„Am făcut pași serioși înainte și sunt la fel de încrezător că șansele de a reuși învestirea guvernului sunt foarte mari”, a declarat marți premierul desemnat Ludovic Orban după discuțiile de azi cu toate partidele care au votat moțiunea de cenzură.

Orban a explicat și situația discuțiilor cu PMP, recunoscând că le-a promis înainte de moțiune intrarea la guvernare, și a spus că din cauza ”constrângerilor” e nevoie de un guvern monocolor.

Cele mai importante declarații:

Negocierile au decurs bine, ne-am înțeles aproape în toate punctele, cu aproape fiecare partid am convenit un cadru materializat sub forma unor înțelegeri validate de conducerea partidelor

Am făcut pași serioși înainte și sunt la fel de încrezător că șansele de a reuși învestirea guvernului sunt foarte mari

USR: Nu am avut aproape nici un fel de problemă pentru a ajunge la un acord. Am discutat și despre propunerile de miniștri, le-am dat aceste nume

ALDE: Am avut încă de la prima discuție niște solicitări precum cota unică, corectarea OUG 114

UDMR: Am convenit elementele unui acord de colaborare parlamentară

Rămânem deschiși și la fel de angajați într-un parteneriat cu PMP, avem încredere că vor reflecta.

PNL susține cu toată tăria proiectul de lege pentru alegerea primarilor în două tururi. Preferința a fost un guvern monocolor liberal, eventual cu tehnicieni. Înainte de moțiune am avut o discuție cu PMP în care am anunțat deschidere pentru intrarea la guvernare, constrângerile au făcut însă să discutăm despre un guvern monocolor Susținem cele mai multe proiecte PMP, suntem încrezători că și partenerii noștri din PMP vor veni alături de noi la învestirea guvernului.

Întrebat de reporteri dacă fără PMP poate trece guvernul la votul din Parlament, Orban a spus că ”încă nu am finalizat negocierile”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...