BREAKING Ministrul Finanțelor le cere tuturor șefilor de instituții centrale să facă toate investițiile doar din fonduri UE și să renunțe la achizițiile de mașini, mobilier și deplasări

BREAKING Ministrul Finanțelor le cere tuturor șefilor de instituții centrale să facă toate investițiile doar din fonduri UE și să renunțe la achizițiile de mașini, mobilier și deplasări

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, le-a cerut oficial șefilor de instituții publice centrale să renunțe în acest an la cheltuielile care nu sunt ”temeinic justificate” și nu sunt determinate de starea de urgență instituită, potrivit unui document trimis marți către toate instituțiile.

”Recomandăm interzicerea achiziției de autoturisme, mobilier, aparatură birotică, precum și alte dotări independente, efectuarea de cheltuieli pentru exproprieri, pregătire profesională, deplasări etc”, se arată în nota trimisă de Cîțu la toate autoritățile administrației centrale.

Mai mult, ministrul Finanțelor cere ca ”în acest an procesul investițional să se deruleze exclusiv din fonduri europene”, ceea ce înseamnă că șefii instituțiilor sunt obligați să acceseze fonduri UE în locul fondurilor de la buget, preferate de mulți pentru că sunt obținute mai simplu și cer un grad mult mai mic de transparență.

Florin CÎțu a confirmat pentru  G4Media.ro că le-a cerut șefilor de instituții publice prudență maximă la cheltuirea banilor în perioada epidemiei de coronavirus.

”În contextul pregătirii rectificării bugetare am cerut să se sisteze cheltuielile neesențiale. Pe termen scurt este nevoie de toate resursele pentru sănătate și susținerea cheltuielilor cu șomajul tehnic, susținerea IMM-urilor și companiilor aflate în dificultate”, a declarat Cîțu pentru G4Media.ro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu