BREAKING NEWS Premierul Sorin Grindeanu i-a anunțat OFICIAL pe liderii PSD că NU demisionează

BREAKING NEWS Premierul Sorin Grindeanu i-a anunțat OFICIAL pe liderii PSD că NU demisionează

Premierul Sorin Grindeanu i-a anuntat cu putin timp in urma pe liderii PSD ca nu demisioneaza, acesta fiind al patrulea refuz in ultimele zile, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid. Grindeanu a facut anuntul in sedinta Comitetului Executiv al partidului, dupa ce liderii partidului i-au reprosat neindeplinirea mai multor masuri din programul de guvernare.

In acest moment, singura solutie pentru PSD si ALDE, care a anuntat deja ca i-a retras sprijinul politic, sa-l dea jos pe Grindeanu este o motiune de cenzura. PSD si ALDE pot verifica doar in Parlament daca Grindeanu mai beneficiaza sau nu de sustinere politica. La randul sau, premierul Grindeanu va trebui sa mearga la Cotroceni cu noi propuneri de ministri, dupa ce demisiile anuntate vor fi inregistrate la secretariatul general al Guvernului. Potrivit surselor HotNews.ro, Grindeanu ar urma sa desemneze viitorii ministri dintre oamenii lui Victor Ponta din PSD si ai lui Daniel Constantin.

Un detaliu relevant de calendar: presedintele Klaus Iohannis se va mai afla in tara pana vineri, urmand ca saptamana viitoare sa lipseasca integral, date fiind vizita oficiala in Germania, unde se va intalni cu Angela Merkel, si prezenta la Consiliul European de vara la Bruxelles. Altfel spus, daca in urmatoarele doua zile Grindeanu nu se va prezenta la Cotroceni cu noi ministri, vom traversa o perioada de cel putin o saptamana de criza politica.

Ramane de vazut daca presedintele Iohannis va accepta eventuale propuneri de noi ministri sau va da curs unei eventuale solicitari din partea PSD-ALDE de a-i cere, la randul sau, demisia premierului. Potrivit surselor Comisarul.ro, presedintele nu se va implica in incercarea lui Dragnea de a scapa de Grindeanu. Trebuie spus si ca presedintele nu are nici un instrument constitutional de a-l da jos din functie pe seful guvernului (asa cum Basescu nu a putut sa-i dea jos din functia de premier pe Tariceanu sau Victor Ponta si i-au luat luni de zile pana sa-l convinga pe Emil Boc sa renunte in favoarea lui MRU).

Vom reveni


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...