BREAKING Opoziția a mai câștigat un vot la moțiunea de cenzură! Ultimele zeci de ore pentru Regimul Dragnea/Dăncilă!

BREAKING Opoziția a mai câștigat un vot la moțiunea de cenzură! Ultimele zeci de ore pentru Regimul Dragnea/Dăncilă!

Opoziția a mai câștigat un vot la moțiunea de cenzură: Noul deputat PMP Alexandru Teacă va depune jurământul în plenul Camerei la ora 14,30. El îl înlocuiește pe Octavian Goga, fost PMP și afiliat la PSD înainte de a fi condamnat definitiv la închisoare cu suspendare.

Camera Deputaţilor se întruneşte marţi, de la ora 14,30, pentru depunerea jurământului de către noul deputat PMP Alexandru Teacă, după ce, cu o zi în urmă, plenul a luat act de situaţia încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga, transmite Agerpres.

„În urma negocierii liderilor am convenit următorul program: astăzi, după votul final, în care va fi practic invalidat mandatul de deputat al lui Octavian Goga, vor urma paşii în sensul de a se convoca comisia de validare. Se va întruni Biroul permanent, iar la 14,30 plenul va participa la depunerea jurământului noului deputat – Alexandru Teacă”, a anunţat liderul grupului PMP, Marius Paşcan, la finalul unei consultări a liderilor grupurilor parlamentare pe acest subiect.

Iniţial, Marius Paşcan solicitase convocarea unei şedinţe de plen pentru joi dimineaţa, la ora 9,00, în cadrul căreia să fie validat mandatul de deputat al lui Alexandru Teacă, cel care îi urmează lui Goga pe lista deputaţilor PMP, însă liderul grupului social democrat, Alfred Simonis, a respins această propunere.

„Nu se poate stabili ordinea de zi cu privire la validarea unui mandat de deputat pentru joi, la ora 9,00, până nu se publică în Monitorul Oficial vacantarea locului de deputat ocupat de domnul Octavian Goga şi până nu se face raportul în comisia de validare, cu privire la înlocuitorul acestuia”, a spus el.

Luni, Camera Deputaţilor a luat act de situaţia încetării mandatului de deputat al lui Octavian Goga, afiliat PSD, ca urmare a condamnării sale definitive la închisoare cu suspendare.

Deputatul Octavian Goga, care a intrat în Parlament în anul 2016 pe listele Partidului Mişcarea Populară, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare în septembrie 2018 pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Din iunie 2017 a activat în grupul PSD.

Opoziția a solicitat în repetate rânduri urgentarea vacantării locului de deputat al lui Goga, dar și înlocuirea acestuia cu următorul pe listă, având în vedere că joi sunt programate dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Miza este că Octavian Goga a fost ales pe listele PMP, prin urmare el va fi înlocuit de un deputat al partidului condus de Eugen Tomac, ceea ce va înseamna un vot în plus în favoarea moțiunii și pentru demiterea guvernului.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

2 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel