Brexit: Laburiştii pot ajunge la o înţelegere cu premierul Theresa May, dar doresc un nou referendum

Brexit: Laburiştii pot ajunge la o înţelegere cu premierul Theresa May, dar doresc un nou referendum

Partidul Laburist poate face o înţelegere cu premierul Theresa May referitoare la aranjamentele vamale viitoare între Regatul Unit şi Uniunea Europeană, dar nu poate susţine nicio propunere privind Brexitul dacă aceasta nu include organizarea unui nou referendum, a anunţat vineri Tom Watson, vicepreşedinte al formaţiunii, transmite Reuters.

Reprezentanţii guvernului şi cei ai opoziţiei laburiste se întâlnesc vineri, pentru a treia zi consecutivă, în încercarea de a găsi o soluţie la actualul impas în care a ajuns procesul de ieşire a Regatului Unit din UE, şefa executivului Theresa May încercând să obţină o amânare suplimentară pentru a putea avea un acord care să beneficieze de susţinerea parlamentului.

''Linia noastră roşie este o formă de uniune vamală. Mi se pare că poziţiile noastre ar putea fi convergente în această privinţă, dar haideţi să aşteptăm rezultatul discuţiilor de azi'', a explicat Watson.

După ce acordul de retragere a Regatului Unit din UE a fost respins de trei ori de parlamentarii britanici, premierul Theresa May l-a invitat pe liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn la consultări în parlament în încercarea de a găsi o cale de depăşire a actualului impas.

La summitul de săptămâna trecută, liderii UE au dat termen Regatului Unit până la 12 aprilie să ratifice acordul şi apoi să iasă din Uniunea Europeană pe 22 mai, să prezinte un plan alternativ credibil pentru a primi o amânare pe termen mai lung sau să părăsească UE fără un acord pe 12 aprilie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…