Brexit: Laburiştii pot ajunge la o înţelegere cu premierul Theresa May, dar doresc un nou referendum

Partidul Laburist poate face o înţelegere cu premierul Theresa May referitoare la aranjamentele vamale viitoare între Regatul Unit şi Uniunea Europeană, dar nu poate susţine nicio propunere privind Brexitul dacă aceasta nu include organizarea unui nou referendum, a anunţat vineri Tom Watson, vicepreşedinte al formaţiunii, transmite Reuters.

Reprezentanţii guvernului şi cei ai opoziţiei laburiste se întâlnesc vineri, pentru a treia zi consecutivă, în încercarea de a găsi o soluţie la actualul impas în care a ajuns procesul de ieşire a Regatului Unit din UE, şefa executivului Theresa May încercând să obţină o amânare suplimentară pentru a putea avea un acord care să beneficieze de susţinerea parlamentului.

''Linia noastră roşie este o formă de uniune vamală. Mi se pare că poziţiile noastre ar putea fi convergente în această privinţă, dar haideţi să aşteptăm rezultatul discuţiilor de azi'', a explicat Watson.

După ce acordul de retragere a Regatului Unit din UE a fost respins de trei ori de parlamentarii britanici, premierul Theresa May l-a invitat pe liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn la consultări în parlament în încercarea de a găsi o cale de depăşire a actualului impas.

La summitul de săptămâna trecută, liderii UE au dat termen Regatului Unit până la 12 aprilie să ratifice acordul şi apoi să iasă din Uniunea Europeană pe 22 mai, să prezinte un plan alternativ credibil pentru a primi o amânare pe termen mai lung sau să părăsească UE fără un acord pe 12 aprilie.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…