BRRR! Liviu Avram: Lipiți această poză de ceea ce se întâmplă cu Kovesi și veți înțelege multe! Detalii care dau fiori!

BRRR! Liviu Avram: Lipiți această poză de ceea ce se întâmplă cu Kovesi și veți înțelege multe! Detalii care dau fiori!

BRRR! Liviu Avram: Lipiți această poză de ceea ce se întâmplă cu Kovesi și veți înțelege multe! Detalii care dau fiori! Ce nu spune respectatul jurnalist este că toți trei din poză sunt sclavi ai unor foști generali din serviciile secrete...

Ce scrie pe Facebook Liviu Avram:

„Trei Crai de la Răsărit, întruniți într-o celulă de criză  :-)

Pe vremea când predam cursuri de jurnalism de investigație, le spuneam cursanților o chestie pe care mi-o spuseseră și mie cei cărora le fusesem, la rândul meu, cursant: „Când o situație vi se pare ori mult prea complicată, ori suspect de simplă, faceți o cronologie. Adică așezați pe o axă a timpului toate evenimentele legate, oricât de vag, de un anume subiect, cu toate personajele implicate, și vedeți la final ce iese”. Poate să nu iasă nimic, dar în egală măsură poate să explice totul.

Nu-mi dau seama dacă afacerea Kovesi este una mult prea complicată ori una suspect de simplă, dar o cronologie merită făcută.

** 9 decembrie 2018: Sebastian Ghiță anunță din senin că a făcut un denunț penal împotriva Laurei Kovesi, legat de o chestiune pe care Poliția și Parchetul păreau că o lămuriseră deja în 2017: aducerea lui Nicolae Popa în țară, în aprilie 2011. 

** 14 decembrie 2018: data limită până la care pretendenții la poziția de procuror șef european își puteau depune dosarul de candidatură. Au fost depuse 24 de candidaturi și Kovesi în mod cert și-a depus candidatura. Este rezonabil de presupus că autoritățile române au aflat despre candidatura Laurei Kovesi. Încă nu se știe data la care Kovesi și-a depus candidatura: a fost înainte sau după denunțul lui Ghiță?

** Decembrie 2018, la o dată necunoscută: Laura Codruța Kovei depune la CEDO plângere privind modul în care a fost revocată.

** 8 ianuarie 2019: Apare în presă informația că Laura Kovesi a atacat la CEDO procedura de revocare. 

** 11 ianuarie 2019: Comisia de experți desemnată de către Comisia Europeană stabilește o primă listă de 11 candidați calificați pentru ocuparea funcției de procuror șef european. Laura Kovesi e printre ei. Iarăși e rezonabil de presupus că autoritățile române au aflat despre rezultatele acestei prime selecții. 

** 18 ianuarie 2019: apare în presa românească o fotografie efectuată la Belgrad, în care apar Sebastian Ghiță, Cozmin Gușă și Dan Andronic. Gușă și Andronic aveau să explice că au vobit despre starea presei românești. 

** 30 și 31 ianuarie 2019: Comisia de experți desemnată de Comisia Europeană stabilește primii trei candidați pentru funcția de procuror șef european, unde Laura Kovesi este plasată pe prima poziție. 

** 5 februarie 2019: CEDO înștiințează Guvernul României că dosarul Kovesi va fi judecat în procedură accelerată și că are termen ca până la 19 martie 2019 să ofere Laurei Kovesi posibilitatea unei înțelegeri amiabile. 

** 13 februarie 2019: Adina Florea emite citație pe numele Laura Kovesi, sub acuzațiile de luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu, ca urmare a denunțului lui Sebastian Ghiță din 9 decembrie 2018.

Și acum priviți fotografia de mai jos. Veți vedea trei oameni care, exact în aceste zile, foarte harnici, vin fiecare dintre ei cu tot felul de informați despre afacerea Kovesi, pe care, ulterior, și le confirmă reciproc unul altuia. Și decideți ce a fost de fapt întâlnirea aia dintre ei de la Belgrad: o întâlnire la o cafea între niște oameni de presă sau o veritabilă celulă de criză, care pune la cale ceea ce ni se furnizează tuturor azi?”


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa