Budăi: Vom elabora o Hotărâre de Guvern pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de tornada din Călăraşi

Budăi: Vom elabora o Hotărâre de Guvern pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de tornada din Călăraşi

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale va iniţia o Hotărâre de Guvern pentru a-i sprijini cu nişte sume de bani pe oamenii din Călăraşi afectaţi de tornada de marţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, ministrul de resort, Marius Budăi.

"Trebuia să avem o reacţie. Aseară am luat legătura cu Agenţia de Plăţi şi Inspecţia Socială. Cei de la ISU ne-au sprijinit şi ne-au zis care sunt treburile acolo. Azi merg iarăşi şi mâine întocmesc situaţia finală pentru a putea prezenta la Guvern şi să discutăm măsurile pe care să le luăm. Am vorbit şi cu doamna premier (Viorica Dăncilă n.r.) şi cu domnul preşedinte Dragnea (preşedintele PSD, Liviu Dragnea n.r.) şi va fi o Hotărâre de Guvern pentru nişte sume de bani. Atât cât putem noi din punct de vedere legal, AJPIS, să dăm, cu titlu de eliminare a excluziunii, să ajutăm aceşti oameni care sunt la necaz. Ne dorim ca săptămâna viitoare, în şedinţa de Guvern, să o avem", a spus Marius Budăi.

Potrivit unor surse oficiale, circa 10-15 gospodării au fost afectate în zonă, una mai grav, iar la restul este vorba doar de dependinţe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...