Bulgaria: Autorităţile vor verifica documentele bulgare emise cetăţenilor străini în ultimii cinci ani

Bulgaria: Autorităţile vor verifica documentele bulgare emise cetăţenilor străini în ultimii cinci ani

Premierul bulgar Boiko Borisov a dispus verificarea de către Ministerul de Interne şi Agenţia de stat pentru securitatea naţională a documentelor bulgare emise cetăţenilor străini în ultimii cinci ani, a anunţat luni biroul de presă al guvernului, citat de BTA.

Premierul a cerut ca verificările să se desfăşoare fără întârziere, se precizează în comunicat.

Anunţul survine în contextul în care autorităţile bulgare au arestat la 31 octombrie 20 de persoane, între care Petar Haralampiev, şeful Agenţiei de stat pentru bulgarii din străinătate (SABA), în cadrul unei anchete privind o reţea de corupţie care le-a permis unor cetăţeni străini să obţină paşapoarte bulgare şi să călătorească fără viză în Uniunea Europeană. Haralampiev a fost inculpat pentru primire de mită şi conducere a unui grup infracţional organizat.

Conform procurorilor, solicitanţii, majoritatea din ţări din Balcanii de Vest, Republica Moldova şi Ucraina, plăteau până la 8.000 de euro pentru a obţine în mod fraudulos certificate care le atestau originea bulgară. Mită se dădea şi pentru accelerarea procedurilor, mai spun procurorii, precizând că peste 20.000 de cereri au fost întârziate.

Odată intraţi în posesia certificatului, aplicanţii puteau solicita paşapoarte bulgare, care le dădeau dreptul de a călători şi munci fără restricţii în ţările Uniunii Europene. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Așa o fi?