Bulgaria îşi recheamă ambasadorul din Belarus

Bulgaria îşi recheamă ambasadorul din Belarus

Bulgaria îşi recheamă pentru consultări ambasadorul din Belarus, a anunţat joi şefa diplomaţiei bulgare, Ekaterina Zaharieva, citată de Reuters.

'Prin această decizie ne exprimăm solidaritatea şi sprijinul pentru partenerii noştri din UE - Lituania şi Polonia', a scris Zaharieva pe Twitter, după o întâlnire cu lidera opoziţiei belaruse, Svetlana Ţihanovskaia, la un summit Globsec de la Bratislava.

După Polonia şi Lituania, şi-au mai retras ambasadorii din Belarus alte patru ţări europene - Cehia, Estonia, Letonia şi Germania.

Belarus a acuzat Polonia şi Lituania de amestec în afacerile interne, după ce aceste ţări vecine au primit lideri în exil ai opoziţiei de la Minsk şi au refuzat să recunoască victoria preşedintelui Alexandr Lukaşenko în alegerile din 9 august. Criticii regimului belarus susţin că votul a fost fraudat, acuzaţie dezminţită de actualul şef al statului.

Fosta republică sovietică şi-a rechemat vinerea trecută pentru consultări ambasadorii de la Varşovia şi Vilnius şi a cerut reducerea personalului diplomatic lituanian şi polonez de la Minsk. Polonia şi Lituania au refuzat să se conformeze şi şi-au rechemat la rândul lor ambasadorii din Belarus. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…