Bulgaria: Poliția a neutralizat o amplă rețea de traficanți de migranți activă pe aeroportul din Sofia

Bulgaria: Poliția a neutralizat o amplă rețea de traficanți de migranți activă pe aeroportul din Sofia

O rețea a traficanți de migranți, care acționa de mai multe luni la aeroportul internațional din Sofia cu complicitatea a doi polițiști, a fost destructurată de către autoritățile bulgare, a anunțat vineri Ministerul de Interne bulgar, citat de BTA.

Operațiunea a fost desfășurată de Ministerul de Interne și Agenția de stat bulgară pentru securitate națională (SANS) și supervizată de Biroul special al Procuraturii (SPO), iar ancheta în acest caz a fost lansată la începutul lunii aprilie.

Cei doi polițiști și doi cetățeni străini rezidenți în Bulgaria, presupușii organizatori ai traficului de migranți, au fost arestați.

Doi migranți, provenind din Bangladesh și Cipru, având documente de identitate false și care plătiseră câte 5.000 de euro traficanților, au fost arestați la sosirea lor la Sofia. Ei urmau să stea câteva zile în Bulgaria înainte de a pleca din nou cu avionul, destinația lor nefiind deocamdată stabilită, a precizat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a Parchetului bulgar, Rumiana Arnautova.

Șeful SPO, Ivan Gheșev, a menționat că doi cetățeni din Bangladesh se ocupau cu recrutarea migranților și trimiterea fotografiilor acestora și a documentelor de identitate false către cei doi polițiști. Acest lucru le-a permis polițiștilor corupți să aibă informații despre persoanele pe care le ajutau să treacă frontiera bulgară la aeroportul din Sofia. În multe cazuri, au fost deschise ghișee de control speciale suplimentare, pe unde migranții ilegali au trecut nestingheriți.

Potrivit BTA, prețul pentru acest tip de serviciu putea ajunge la 5.000 de euro de persoană pentru un singur polițist. În plus, în funcție de înțelegere, migranții ilegali ar fi plătit până la 10.000 de euro liderilor rețelei de traficanți, migranții urmând să beneficieze și de cazare în Bulgaria.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…