Buzău: A patra persoană, o tânără de 24 de ani, a murit la spital în urma accidentului de la Bîlhacu

Buzău: A patra persoană, o tânără de 24 de ani, a murit la spital în urma accidentului de la Bîlhacu

A patra persoană, o tânără de 24 de ani, a murit, marţi dimineaţa, la secţia ATI a Spitalului Judeţean Buzău, în urma coliziunii unui microbuz de persoane cu un tren , luni seara, în localitatea Bîlhacu, a declarat, pentru AGERPRES, şeful UPU Buzău, Adrian Zoican.

Potrivit sursei citate, alte două persoane, între care şoferul microbuzului, sunt în stare critică, iar zece victime au fost stabilizate şi se află în afara oricărui pericol.

Patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, au decedat, iar alte 12 au fost rănite, în urma coliziunii, luni seara, dintre un microbuz de persoane şi un tren la trecerea de cale ferată din localitatea buzoiană Bîlhacu.

Purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, slt. George Creţu, a precizat că au fost trei persoane rămase încarcerate în microbuz, acestea fiind declarate decedate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, la secţia UPU a spitalului au fost aduse 13 victime.

"La UPU Buzău au fost transportate 13 victime, mai multe echipe de medici au reuşit stabilizarea a 10 dintre acestea, alte trei victime fiind în stare critică, printre care şi şoferul microbuzului, una dintre ele fiind transportată la secţia de Neurochirurgie a spitalului din Ploieşti", a declarat, marţi dimineaţa, pentru AGERPRES, Adriana Bunilă.

La rândul său, şeful Poliţiei Rutiere Buzău, comisarul şef Silviu Dinu, a menţionat că, din primele date, accidentul s-a produs pe fondul nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată prevăzută cu semnale acustice şi luminoase şi semibariere pe DN 2B, în afara localităţii Bîlhacu.

"Impactul s-a produs între un microbuz şi un tren care circula în zonă. În momentul accidentului, barierele erau coborâte, iar semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Microbuzul era în cursă, era testat şi deţinea licenţă de transport regulamentar. Continuăm cercetările să vedem în ce condiţii s-a efectuat acest traseu", a spus Dinu.

Potrivit unor surse din Poliţie, şoferul care venea de la Arad şi mergea la Tulcea a adormit la volan, acesta lovind barierele de cale ferată cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. AGERPRES/(A - autor: Dorin Ivan, editor: Oana Popescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...