Buzău: Locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie "Getica", general de brigadă Adrian Soci, a decedat

Buzău: Locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie "Getica", general de brigadă Adrian Soci, a decedat

Generalul de brigadă dr. Adrian Soci, locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie "Getica", remarcat în misiunile executate în țară, cât și în misiunile internaționale din Afganistan în 2005 și 2008, s-a stins din viață sâmbătă noapte.

Sursa foto: facebook.com/ mapn.ro

'La pierderea unui camarad cu o sensibilitate incredibilă, cu o căldură umană impunătoare cu o calitate morală și profesională deosebită, care a păstrat vie tradiția militară, devotat uniformei militare și având un respect total pentru credința și valorile neamului românesc, militarii din cadrul Diviziei 2 Infanterie 'Getica' își exprimă profundul regret la trecerea în lumea veșnică a generalului de brigadă dr. Adrian Soci', a precizat într-un comunicat de presă transmis AGERPRES conducerea Diviziei 2 Infanterie 'Getica'.

Potrivit sursei citate, 'respectul pe care îl impunea generalul de brigadă dr. Adrian Soci, prin calitățile sale profesionale și prin condescendența de care a dat dovadă tot timpul, atât în misiunile executate în țară, cât și în misiunile internaționale din Afganistan 2005 și 2008, manifestând întotdeauna spirit de corp, împărtășind împreună cu ceilalți camarazi valorile comune, mândrie, loialitate, încredere în sine, onestitate, disciplină, solidaritate, îl situează în galeria marilor comandanți'.

'Am pierdut un militar destoinic, care a strălucit prin rezultate și performanțe de-a lungul întregii sale cariere fiind decorat de-a lungul timpului cu numeroase distincții, amintind: Bronze Medal — SUA, Medalia 'NATO — non article five', Virtutea militară în grad de cavaler, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Credința andreiană — Episcopia 'Dunării de Jos', mai arată sursa citată.

Conducerea diviziei transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate, greu încercate de dureroasa pierdere.

'Rugăm pe Hristos să reverse harul Său, al luminii și vieții veșnice, peste acest erou, dăruindu-i odihna sfântă întru nădejdea Învierii, spre slava lui Dumnezeu și mântuirea neamului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!', se mai arată în comunicatul de presă.

AGERPRES(AS—autor: Dorin Ivan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Citiți și:

A murit generalul de brigadă dr. Adrian Soci, locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie "Getica" (fișă biografică)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 Ucraina, atacată cu propriile rachete? În 1999, Ucraina a plătit gazul rusesc cu 600 rachete Kh-55

3 Cazul „shaorma cu de toate”

4 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

5 Andreea Esca, ravisantă la nunta lui Smiley și Ginei Pistol