Ca să-l scape pe Dragnea, CCR ar trebui să comită un abuz monstruos! Amănunte ȘOCANTE!

Ca să-l scape pe Dragnea, CCR ar trebui să comită un abuz monstruos! Amănunte ȘOCANTE!

Ca să-l scape pe Dragnea, CCR ar trebui să comită un abuz monstruos! Iată ce scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe Ziare.com

Pe 10 aprilie insa, CCR a fixat termenul pentru judecarea sesizarii facuta de Florin Iordache in privinta unui conflict de natura constitutionala privind completurile specializate pe coruptie care nu au existat la ICCJ.

CCR discuta pe 10 aprilie sesizarea lui Iordache in cazul completurilor specializate. Dragnea are termen pe 15 aprilie

Daca CCR va admite sesizarea, completul de 3 judecatori al ICCJ care l-a judecat pe Dragnea va fi considerat nelegal pentru ca nu era specializat, hotararea de condamnare ar putea fi desfiintata, iar procesul ar putea fi reluat de la zero, fara nicio sansa de finalizare inainte de implinirea termenului de prescriptie.

Sigur ca nu Dragnea ar fi singurul beneficiar, ci toti cei care au fost judecati de completuri de 3 ale ICCJ si nu au inca hotarare definitiva, adica mai pot ridica exceptia pe care a ridicat-o deja Dragnea in procesul lui, dar avand in spate decizia CCR, sau au fost condamnati definitiv, dar nu vor fi trecut mai mult de 30 de zile de la comunicarea hotararii, adica mai pot exercita contestatia in anulare.

1. Calea aleasa este a unui conflict intre institutii desi, in mod evident, e vorba despre interesul unei persoane. Cauza personala a lui Dragnea a ajuns la CCR prin folosirea Camerei Deputatilor pe o cale rezevata doar puterilor in stat. Asta dupa ce o alta institutie, Sectia speciala pentru magistrati din PICCJ face presiunui asupra ICCJ prin adresa referitoare la completuri, caz aflat deja in atentia CSM.

2. CCR ar trebui sa incalce doua decizii definitive ale completurilor de 5 ICCJ incarcate cu autoritate deplina de lucru judecat, dar si Legea 304/2004 care spune ca ICCJ poate constitui completuri specializate, spre deosebire de celelalte instante care trebuie sa le constituie.

Judecatorii CCR ar trebui sa stie deja ca sunt complet decredibilizati in Europa. Ca sunt priviti fix asa cum in majoritatea lor chiar sunt: niste politruci mediocri care executa ordine politice ambalate in decizii definitive care distrug statul roman. Da, asa sunt priviti si ei stiu asta.

Doar ca de aceasta data, CCR ar trebui sa stie ca se apropie de optiunea nucleara fara precedent, chiar in privinta ei. Sa nu se amageasca nimeni ca europenii nu inteleg. Da, guvernul ii minte non-stop, le trimite numai informatii false, nu au acces la documente traduse. Dar au reusit sa inteleaga si ca sunt mintiti, si care e adevarul, si ca spalatorul de cadavre e CCR. Cine mizeaza pe faptul ca europenii n-au inteles se inseala.

Iar la Bruxelles se ia in calcul, pentru prima data, ca la CJUE sa fie pusa in discutie o decizia CCR, mai precis aceea privind completurile de 5 pentru ca aduce atingere intereselor financiare ale UE prin desfiintarea hotararilor de condamnare pentru infractiunile referitoare la fondurile europene prevazute in Directiva PIF.

Este ceea ce intentioneaza sa puncteze si ICCJ in intrebarea preliminara pe care intentioneaza sa o adreseze CJUE.

Fara indoiala ca exact, dar exact acelasi lucru se va intampla si in cazul desfiintarii hotararilor completurilor de 3 judecatori pe motiv de nespecializare.

Eu inteleg ca 3 dintre judecatorii CCR isi incheie mandatul anul acesta. Si cel putin doi dintre ei nu vor sa se duca la pensie si nici in vreo activitate privata pe piata libera. Unul dintre ei este chiar raportorul din dosarul completurilor de trei, Petre Lazaroiu, cel cu mandat neconstitutional.

Dar restul de 6 raman in CCR. Isi asuma ca pentru Dragnea sa intre in istoria UE ca prima Curte Constitutionala pusa la zid? Unii dintre ei sunt fosti magistrati, mai au cate ceva de aparat din trecutul lor.

Deja situatia CCR este precara, avand in vedere cazul Codrutei Kovesi de la CEDO, care va fi judecat pe fond cu prioritate, iar in cazul unei foarte probabile admiteri nu are cum sa nu ciobeasca firma CCR.

Isi va suma CCR sa se faca sigura tandari, sa intre in antologia rusinii istoriei dreptului pentru a-l salva pe Dragnea? Aceasta e pana la urma intrebarea.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 Nave de desant ale Rusiei se îndreaptă din Nord, cel mai probabil, spre Marea Neagră