CAB: Primul termen al procesului în care Dragnea a dat în judecată Instanţa supremă

CAB: Primul termen al procesului în care Dragnea a dat în judecată Instanţa supremă

Curtea de Apel Bucureşti a programat, vineri, primul termen al procesului în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, contestă decizia Instanţei supreme de a nu aplica noile reglementări privind formarea completelor de cinci judecători.

Pe 5 octombrie, Liviu Dragnea a depus în instanţă o cerere, prin care solicită anularea unei decizii a Colegiului de conducere al Instanţei supreme, prin care s-a hotărât să nu fie aplicată noua procedură de constituire a completelor de cinci judecători, prevăzută de Legea 304/2004.

Dragnea susţine, în cererea depusă, că Instanţa supremă şi-a asumat aplicarea selectivă a prevederilor legii 304/2004, iar nerespectarea normelor privind compunerea completelor de cinci judecători afectează legalitatea hotărârilor judecătoreşti, promulgate după data de 23 iulie 2018, când au intrat în vigoare noile dispoziţii.

Vechea procedură prevedea că judecătorii din completele de cinci de la Instanţa supremă sunt aleşi prin tragere la sorţi, cu excepţia preşedinţilor. În prezent, completele de cinci judecători în materie penală sunt conduse de vicepreşedintele ÎCCJ - Iulian Dragomir şi preşedintele Secţiei Penale - Mirela Sorina Popescu.

Noua procedură introdusă prin modificarea Legii 304/2004 stipulează că sunt traşi la sorţi toţi membrii completelor de cinci.

La începutul lunii septembrie, Colegiul de conducere al Înaltei Curţi a decis să nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004 în legătură cu alegerea completelor de cinci judecători, pe motiv că legea nu are dispoziţii tranzitorii, care să impună, pentru anul 2018, tragerea la sorţi a completelor de cinci judecători.

Liviu Dragnea este judecat în dosarul DGASPC Teleorman de un complet de judecată condus de Iulian Dragomir. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale