„Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

„Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

Fostul șef al Pentagonului, generalul James Mattis, supranumit „Mad Dog” (Câinele turbat), a comentat în termeni duri campania militară a Rusiei în Ucraina, pe care a caracterizat-o drept „stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

„Avem o vorbă în America - națiunile care au aliați înfloresc, națiunile fără aliați se ofilesc - și vedem Rusia cum se ofilește chiar sub ochii noștri”, a declarat vineri fostul secretar al Apărării, potrivit CNN.

Întrebat ce lecții militare ar putea fi învățate din războiul din Ucraina până acum, fostul pușcaș marin a răspuns: „O lecție este să nu pui generali incompetenți să conducă operațiunile”.

El a caracterizat performanța militară a Rusiei drept „jalnică” și a deplâns „incompetența tactică, stupiditatea operațională și efortul strategic prostesc” al campaniei din Ucraina, potrivit CNN.

El a avut cuvinte nu tocmai măgulitoare și la adresa lui Vladimir Putin, pe care l-a asemănat cu un personaj din Dostoievski.

„Tragedia timpului nostru este că Putin este o creatură care a venit direct de la Dostoievski. În fiecare seară se culcă supărat, speriat, gândindu-se că Rusia este înconjurată, iar coşmarul ăsta îl conduce”, a spus fostul şef al Pentagonului, generalul James Mattis, vorbind la un forum din Seul.

120 de soldați ruși au fost uciși în ultimele 24 de ore

Forțele armate ucrainene afirmă că alți 120 de soldați ruși au fost uciși vineri, ridicând numărul total al pierderilor la aproximativ 35.870.

Kievul transmite în mod regulat estimări privind numărul de pierderi rusești, deși este de remarcat că acestea au fost în mod constant mai mari decât cele publicate de Moscova și de agențiile occidentale.

De asemenea, Ucraina consideră că 1.582 de tancuri rusești au fost distruse de la 24 februarie, transmite Sky News.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!