California: 3 persoane ucise de un bărbat care a deschis focul în centrul orașului Fresno; trăgătorul s-a predat

Un bărbat a deschis focul marți la Fresno, în centrul Californiei, ucigând trei persoane și rănind o a patra înainte de a se preda poliției, au indicat autoritățile, preluate de AFP.

Kori Ali Muhammad, 39 de ani, care era cunoscut sub porecla "Black Jesus", a strigat "Allah Akbar" — "Allah este mare" în arabă, în timp ce poliția îl aresta, a indicat, pentru AFP, Mark Hudson, locotenent de poliție în Fresno.

Polițistul a precizat că acest bărbat negru a scris pe Facebook, și a spus la momentul arestării, că detestă albii și guvernul. Poliția apreciază însă că este prea devreme de spus dacă atacul a fost de natură teroristă.

Muhammad era deja căutat de autorități înaintea acestei drame, suspectat de a fi ucis săptămâna trecută un agent de securitate în fața unui motel din acest oraș situat în vestul Statelor Unite.

Șeful poliției din Fresno, Jerry Dyer, a subliniat de asemenea într-o conferință de presă că victimele erau toate bărbați albi, precum agentul de securitate.

Muhammad a deschis focul spre ora locală 10,45 în patru locuri diferite din centrul orașului și pare a fi tras la întâmplare până la 16 cartușe în timpul unui schimb de focuri care a durat câteva minute.

Potrivit lui Dyer, suspectul are un trecut criminal care include infracțiuni privind reglementarea armelor, droguri, ca și amenințări calificate drept teroriste, și a fost în unele perioade fără adăpost și legat de bande criminale.

El se confruntă cu patru capete de acuzare pentru crimă și două pentru tentativă de crimă, conform autorităților.

Arma utilizată în schimbul de focuri nu a fost descoperită, după Mark Hudson, care a indicat că suspectul își va face prima apariție la tribunal în mai puțin de 48 de ore.

Peste 30.000 de persoane sunt ucise de gloanțe în fiecare an în Statele Unite, inclusiv 22.000 de sinucideri, conform site-ului gunviolencearchive.org.

Potrivit sursei citate, în acest an s-au înregistrat deja 17.690 incidente implicând arme de foc, care au dus la 4.402 decese și 8.559 răniți. Printre victime se numără 183 copii și 911 adolescenți.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul