Călin Popescu-Tăriceanu a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la București

Călin Popescu-Tăriceanu a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la București

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a subliniat, miercuri, în cadrul întrevederii avute cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, intenția României de a rămâne "un aliat ferm" al Americii și al NATO.

Potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES de Senat, cei doi oficiali au discutat despre stadiul și perspectivele relațiilor bilaterale, în contextul Parteneriatului strategic româno-american și al noii Administrații de la Washington, precum și despre colaborarea în cadrul NATO, în plan regional și al teatrelor de operațiuni comune.

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că România este printre statele membre NATO care au alocat 2% din PIB bugetului Apărării, punctând și importanța prezenței trupelor românești în teatrele de operațiuni din Afganistan și Irak, decizii pentru care ambasadorul SUA la București și-a exprimat aprecierea, relevă sursa citată.

"Președintele Senatului a apreciat stadiul deosebit de înalt al relațiilor bilaterale, în special colaborarea în plan politic, militar și al coordonării acțiunilor în plan internațional, amintind și de recenta Hotărâre a Parlamentului prin care se aprobă continuarea misiunii Armatei României în cadrul Coaliției Internaționale anti-ISIL/Daesh și extinderea ariei de dislocare prin includerea teritoriului statului Kuweit. (...) Domnia sa a menționat rolul și contribuția decisivă a SUA în ceea ce privește securitatea și stabilitatea europeană, subliniind intenția țării noastre de a rămâne un aliat ferm al Americii și al NATO, apreciind că măsurile defensive sunt importante pentru România, în special în contextul problemelor de securitate regionale și internaționale", se arată în comunicatul citat.

Cei doi oficiali au subliniat și importanța creșterii cooperării pe plan economic, respectiv a creșterii investițiilor americane în România și colaborării în domeniul industriilor auto și aviatică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …