Călin Popescu-Tăriceanu: Președintele Iohannis să accepte fără gânduri ascunse voința poporului

Călin Popescu-Tăriceanu: Președintele Iohannis să accepte fără gânduri ascunse voința poporului

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat duminică seară, la închiderea scrutinului electoral, că președintele Klaus Iohannis trebuie să accepte "voința poporului așa cum s-a manifestat la urne și să nu stea în calea formării unui guvern legitim".

*ALERTĂ Exit-poll CURS și Avangarde/ La Senat: PSD — 45,2%, PNL — 21,8%; la Cameră: PSD — 45,5%, PNL — 21,7%

*ALERTĂ UPDATE Exit-poll IRES/ La Senat: PSD — 45,9%, PNL — 20,7%; la Camera Deputaților: PSD — 45,8%, PNL — 20,8%

*ALERTĂ LIVE UPDATE Alegeri parlamentare 2016 | Secțiile de votare s-au închis la ora 21,00 | BEC: Prezența la urne, la nivel național, până la ora 21,00 a fost de 39,49% (Infografice)

"Le mulțumesc tuturor românilor care au făcut posibilă această zi a schimbării. Datorită votului dumneavoastră avem șansa de a duce țara într-o direcție bună. O vom face uniți, lăsând definitiv în urma învrăjbirea pe care unii au semănat-o între noi. M-am angajat să fiu, alături de colegii mei din ALDE, busola care indică drumul cel bun, garanția că acest drum va fi urmat fără șovăială. S-a dovedit la aceste alegeri că există un singur partid liberal în România — ALDE", a scris Tăriceanu, duminică seară, pe Facebook.

Tăriceanu a adăugat că îl "cheamă" pe președintele Klaus Iohannis să accepte "voința poporului așa cum s-a manifestat la urne".

"Chem să se alăture coaliției pentru schimbare și democrație toate partidele care împărtășesc aceleași convingeri și valori. Îi chem să vină în ALDE pe toți aleșii și membrii PNL dezamăgiți de modul în care partidul a fost condus împotriva principiilor elementare ale liberalismului. Cetățenii și-au spus cuvântul. L-au rostit limpede și răspicat. Îl chem pe președintele Iohannis să accepte fără gânduri ascunse voința poporului așa cum s-a manifestat la urne și să nu stea în calea formării unui guvern legitim, legal și democratic. România a fost redată românilor prin propria lor voință. Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru efortul depus și pentru implicarea în această campanie", a susținut Tăriceanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia