Cameră: Biroul permanent, de acord cu modificarea și completarea pachetului de legi ce vizează combaterea amenințărilor teroriste

Cameră: Biroul permanent, de acord cu modificarea și completarea pachetului de legi ce vizează combaterea amenințărilor teroriste

Biroul permanent al Camerei Deputaților a aprobat, marți, o solicitare venită din partea Comisiei comune pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI care se referă la modificarea și completarea mai multor legi ce vizează combaterea amenințărilor teroriste.

"Avem o solicitare pentru modificarea și completarea mai multor acte normative în domeniile privind combaterea fenomenului terorist: modificarea Legii nr.535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului, Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională a României, Legea nr.14/1992 privind organizarea și funcționarea SRI, OUG nr. 13/2015 și inițierea unor proiecte de lege care vizează securitatea cibernetică a României și regimul juridic al cartelelor prepay. Este o solicitare aprobată de Biroul permanent al Camerei, urmând să fie înaintată Biroului permanent reunit", a anunțat, marți, secretarul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Potrivit semnatarilor scrisorii, această actualizare a cadrului legal național este de natură să creeze instrumentele juridice care să permită intervenția rapidă și eficientă a autorităților competente, astfel încât să se asigure prevenția riscurilor teroriste atât în România, cât și prin capacitățile specifice de cooperare internațională în domeniu, la nivel european și euroatlantic.

"Solicitarea noastră are la bază o evaluare profesionistă, făcută atât în urma audierilor conducerii SRI, cât și a unor documente cu caracter clasificat, dar care pe fond motivează necesitatea demersului legislativ pe care îl propunem", se precizează în documentul citat.

AGERPRES/(A, AS — autor: Sorin Peneș, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...