Cameră: Plenul a validat mandatele a 326 de deputați

Cameră: Plenul a validat mandatele a 326 de deputați

Plenul Camerei Deputaților a validat, miercuri, mandatele a 326 de deputați, 3 aleși urmând să fie validați după ce își vor completa actele.

Raportul Comisiei de validare a mandatelor a fost aprobat cu 243 voturi ''pentru'' și 30 ''împotrivă''.

Președintele Comisiei de validare, Florin Iordache, a precizat că toți cei 326 de deputați îndeplinesc condițiile de eligibilitate.

Potrivit lui Iordache, trei deputați — Andreea Cosma, Răzvan Ion Ursu, Furic Iarco — nu au avut actele complete, iar Comisia urmează să propună validarea mandatelor acestora în măsura în care vor depune documentele necesare.

Liderul grupului USR, Nicușor Dan, a anunțat că deputații partidului votează împotriva acestui raport de validare.

"Primul motiv este validarea domnului Dragnea. Art. 7 alin. 3 spune: Comisia de validare nu validează persoane care au hotărâre judecătorească de condamnare rămasă definitivă pentru infracțiuni legate de desfășurarea procesului electoral. De asemenea, există trei persoane — domnul Roman, doamna Cătăniciu și doamna Furtună — pentru care există chestiuni legate de incompatibilitate", a spus Nicușor Dan.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a precizat, însă, că liberalii votează în favoarea raportului Comisiei de validare.

"Grupul PNL va vota raportul de validare. Fac precizarea că colegii din comisie s-au opus la anumite persoane, dar, având în vedere că se pune la vot în bloc, am luat decizia de a vota raportul", a adăugat Nicolăescu.

Grupurile parlamentare din Camera Deputaților au fost constituite și prezentate în plen. Grupul PSD este format din 154 de deputați, iar liderul grupului este Eugen Nicolicea.

Grupul PNL are 69 de deputați, iar liderul de grup va fi comunicat ulterior, a precizat Eugen Nicolăescu.

Grupul USR este format din 30 de deputați — liderul este Nicușor Dan.

Grupul ALDE are 20 de deputați — lider Constantin Avram, grupul PMP — 18 membri, iar lider este Eugen Tomac, iar grupul minorităților — 17 membri, lider Varujan Pambuccian.

La această oră, deputații depun jurământul de credință.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!