Camera Reprezentanţilor investighează dacă Trump a minţit în depoziţia din cadrul anchetei privind ingerinţa rusă

Camera Reprezentanţilor investighează dacă Trump a minţit în depoziţia din cadrul anchetei privind ingerinţa rusă

Camera Reprezentanţilor investighează dacă preşedintele american Donald Trump a minţit în mărturia scrisă trimisă procurorului special Robert Mueller, în cadrul anchetei federale acum încheiate privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din 2016, informează luni canalul CNN, preluat de Reuters.

Avocatul Casei Albe a declarat luni în faţa unui tribunal federal din Washington că deputaţii examinează dacă răspunsurile date în scris de Donald Trump anchetatorilor federali au fost neadevărate, relatează CNN.

O purtătoare de cuvânt a Comisiei juridice a Camerei Reprezentanţilor nu a putut fi contactată pentru a confirma informaţia, potrivit Reuters.

Robert Mueller i-a înaintat un raport procurorului general al SUA William Barr în luna martie, după încheierea unei anchete de 22 de luni asupra campaniei Rusiei de atacuri informatice şi propagandă pentru a susţine candidatura lui Trump în alegerile din 2016, precum şi a contactelor extinse între echipa de campanie a lui Trump şi Moscova.

Săptămâna trecută, fostul adjunct al şefului de campanie al lui Trump, Rick Gates, a depus mărturie că stafful de campanie al lui Trump din 2016 era foarte hotărât să se ţină la curent cu publicarea unor e-mail-uri potenţial nocive pentru rivala politică a lui Trump, candidata democrată Hillary Clinton.

Fapt care părea să fie în conflict cu depoziţia scrisă a lui Trump către Robert Mueller. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...