Campanie electorală în SUA: A apărut o înregistrare video în care Michael Bloomberg îi jigneşte pe transsexuali

Campanie electorală în SUA: A apărut o înregistrare video în care Michael Bloomberg îi jigneşte pe transsexuali

Michael Bloomberg, unul din democraţii care încearcă să obţină nominalizarea drept contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, apare într-o înregistrare video care i-ar putea afecta imaginea, transmite dpa. El a făcut anul trecut comentarii aparent dispreţuitoare despre minorităţile sexuale.

Miliardarul, fost primar al New Yorkului, va participa pentru prima oară la dezbaterile prezidenţiale miercuri, în statul Nevada. El va trebui să justifice multe înregistrări din trecut, reapărute în ultimele săptămâni, apreciază dpa.

În înregistrarea care datează din primăvara lui 2019, Bloomberg se referă la transsexuali ca 'el, ea sau asta' şi sugerează că democraţii care vor să candideze la preşedinţia SUA nu ar trebui să piardă vremea discutând despre drepturile 'vreunui tip în rochie', deoarece 'nu este o formulă câştigătoare'.

Bloomberg a făcut comentariile la un forum din districtul newyorkez Manhattan, organizat în 21 martie anul trecut de Agenţia pentru Dezvoltarea Afacerilor din Bermuda. Un material video de la eveniment, publicat pe YouTube, a fost semnalat în premieră de BuzzFeed News.

'Dacă mergi în mijlocul ţării... (şi) conversaţia din timpul unor alegeri prezidenţiale este despre vreun tip care poartă rochie şi dacă el, ea sau asta poate intra în vestiar cu fiică-sa, asta nu e o formulă câştigătoare pentru cei mai mulţi', au fost cuvintele lui Bloomberg. El este de părere că oamenilor 'le pasă de asistenţa medicală, le pasă de sănătate, le pasă de siguranţă şi de toate lucrurile de felul acesta' şi că democraţii ar trebui să evite complet discuţiile despre transsexuali, sugerând că Trump a fost ales şi din cauza unor astfel de dialoguri.

'Se poate înţelege de unde apare cineva ca Trump', spune Bloomberg. 'Se poate înţelege, dacă ne uităm la Partidul Democrat, că este atât de la stânga încât acum doi ani nu era nimeni de partea sa care să adopte astfel de poziţii, iar azi practic toţi candidaţii la preşedinţie din Partidul Democrat sunt atât de progresişti. Eu nu ştiu ce înseamnă progresist', adaugă el.

Înregistrarea a fost semnalată în aceeaşi zi în care în campania electorală a lui Bloomberg s-a lansat o reclamă în care acesta dă asigurări că este un mare susţinător al 'incluziunii' tinerilor din minorităţile sexuale (LGBT - lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali). Candidatul a difuzat un link către reclamă pe Twitter, cu comentariul: 'Voi fi întotdeauna alături de comunitatea LGBT'.

Un purtător de cuvânt al campaniei nu a răspuns direct întrebărilor ziarului New York Daily News despre compatibilitatea reclamei cu înregistrarea video din 2019. El a subliniat că Bloomberg are un istoric de susţinere a drepturilor transsexualilor, inclusiv prin promulgarea unei legi 'ample' referitoare la drepturile civile ale acestora, în 2002, şi prin prezentarea în campania prezidenţială a unui 'plan cuprinzător pentru asigurarea drepturilor americanilor transsexuali'.

Săptămâna trecută a apărut o altă înregistrare video, din 2015, în care Bloomberg afirmă că, în calitate de primar, a trimis 'o grămadă de poliţişti' în 'cartierele minorităţilor' din New York, cu instrucţiuni de a opri şi percheziţiona suspecţii, deoarece 'acolo sunt toate infracţiunile'. După ce materialul a produs titluri în presă, candidatul a susţinut că afirmaţia sa 'nu reflectă angajamentul său faţă de reforma justiţiei penale şi egalitatea rasială'.

Marţi, o purtătoare de cuvânt din personalul de campanie a confirmat că, dacă va fi ales preşedinte al Statelor Unite, Bloomberg îşi va vinde compania de informaţii financiare cu ajutorul căreia a făcut avere, transmite Reuters. Agenţia remarcă ascensiunea rapidă în sondaje a miliardarului, după ce s-a înscris în noiembrie în cursa din Partidul Democrat.

Bloomberg LP, societate cu capital privat fondată în 1981, furnizează informaţii pentru firmele din domeniul finanţelor şi ştiri. Analiştii de la Burton-Taylor International Consulting estimează veniturile din 2019 ale companiei la zece miliarde de dolari. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...