Campanie pe platforma ''Declic'' pentru demisia ministrului Meleşcanu - s-au strâns aproape 70.000 de semnături

Campanie pe platforma ''Declic'' pentru demisia ministrului Meleşcanu - s-au strâns aproape 70.000 de semnături

Aproape 70.000 de persoane au semnat, luni, o petiţie iniţiată pe platforma ''Declic'', prin care se cere demisia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ca urmare a situaţiei create la votul românilor din diaspora.

Potrivit site-ului Declic, până luni, la ora prânzului, se strânseseră aproape 70.000 de semnături.

"Zecilor de mii de români din străinătate li s-a încălcat, ieri, un drept garantat de Constituţie: dreptul de a vota. Deşi au stat ore în şir la coadă, ei nu au mai apucat să voteze. Guvernul şi-a bătut din nou joc de diaspora şi, de aceea, ministrul de Externe trebuie să plece", a declarat Tudor Brădăţan, director executiv "Declic", potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.

"Cine era ministru de Externe în 2014, când au fost infernalele cozi la vot din diaspora? Veşnicul Teodor Meleşcanu, al cărui minister declară sfidător, cinci ani mai târziu, când iarăşi sunt cozi imense, că sunt suficiente cele 441 de secţii din diaspora", a declarat iniţiatorul petiţiei, Cosmin Pojoranu, potrivit sursei citate.

El a menţionat că unii dintre românii din diaspora au venit de la sute de km distanţă ca să voteze şi au stat chiar şi 10 ore la coadă şi nu au putut să îşi exercite dreptul.

"Pe lângă demisia ministrului Meleşcanu, care este iminentă, le cerem autorităţilor să organizeze, pentru următoarele alegeri, un sistem de vot prin corespondenţă, care să nu îi mai umilească pe românii aflaţi în străinătate. Este suficient că aceşti oameni sunt departe de casă şi de familie", a spus Tudor Brădăţan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

3 Așa e!

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății