Canada: Bilanţul în urma furtunilor care au afectat Ontario şi Quebec a crescut la 10 morţi

Canada: Bilanţul în urma furtunilor care au afectat Ontario şi Quebec a crescut la 10 morţi

Numărul persoanelor decedate în urma furtunii distructive care a măturat sâmbătă provinciile canadiene Ontario şi Quebec a ajuns luni la 10, conform mass-media locale, informează agenţia Xinhua.

Zeci de mii de persoane au rămas fără curent electric după ce rafale de vânt de 120 km/h au doborât copaci şi au rupt cabluri de înaltă tensiune în Ontario, cea mai populată provincie a Canadei şi regiunea în care este situată capitala, sâmbătă, potrivit CTV News.

Hydro One, un furnizor canadian de servicii de transport şi distribuţie a energiei electrice, a anunţat că aproximativ 185.000 de clienţi nu aveau curent electric luni după-amiază, deşi alimentarea fusese restabilită în cazul a peste 380.000 de clienţi.

Dincolo de graniţa provincială, Hydro-Quebec s-a confruntat cu aproximativ 1.500 de pene de curent, care au afectat peste 200.000 de gospodării.

Hydro Ottawa a anunţat că a restabilit alimentarea cu energie electrică la peste 70.000 de clienţi până în prima parte a zilei de luni, în timp ce aproximativ 110.000 de clienţi erau în continuare afectaţi de pana de curent.

Compania a declarat că daunele au fost semnificativ mai mari comparativ cu cele înregistrate în urma furtunii de gheaţă (Ice Storm) din 1998 şi a tornadelor din 2018, adăugând că a mobilizat echipaje din Toronto şi New Brunswick pentru a ajuta la reparaţii, potrivit CTV News. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...

4 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

5 Foarte interesante amănunte!