Canotaj: Echipajul feminin de opt cu cârmaci al României, locul 4 la Europene

Canotaj: Echipajul feminin de opt cu cârmaci al României, locul 4 la Europene

Echipajul feminin de opt rame cu cârmaci al României a ocupat locul 4 în finala Campionatelor Europene de canotaj academic de la Brandenburg (Germania), la distanță de medalii.

Echipajul format din Ioana Vrînceanu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Adelina Bogus, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Irina Dorneanu și Daniela Druncea a obținut un timp aproape similar cu cel din recalificări — 06 min 58 sec 260/1000 (06 min 58 sec 620/1000).

Aurul a fost cucerit de Marea Britanie (06:51.460), argintul a fost adjudecat de Olanda (06:51.830), iar bronzul a revenit Rusiei (06:55.430)

Echipajul feminin de dublu rame fără cârmaci al României, alcătuit din Mădălina Bereș și Laura Oprea, a cucerit medaliile de bronz duminică.

Echipajul feminin de dublu rame fără cârmaci este calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, alături de cele de dublu rame fără cârmaci masculin și patru rame fără cârmaci masculin.

Europenele au constituit un ultim test pentru echipajele feminine de dublu vâsle categorie ușoară și opt rame cu cârmaci înaintea regatei preolimpice de la Lucerna.

Canotajul are în palmares 242 medalii olimpice, mondiale și europene, iar echipajul feminin de 8 rame plus cârmaci nu a lipsit în ultimii 40 de ani de la Olimpiadă. Regata de la Lucerna va avea loc în perioada 22-24 mai.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro