Canotaj: Lipă (FRC) - Bugetul tăiat se va vedea în numărul de medalii, dar nu numai la Tokyo, ci şi mai târziu

Canotaj: Lipă (FRC) - Bugetul tăiat se va vedea în numărul de medalii, dar nu numai la Tokyo, ci şi mai târziu

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj (FRC), Elisabeta Lipă, a declarat, marţi, că "bugetul tăiat" alocat de Ministerul Tineretului şi Sportului în an olimpic se va vedea în numărul de medalii obţinute de sportivii români, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi mai târziu, în competiţiile internaţionale importante care urmează.

"Bugetul alocat sportului de înaltă performanţă în anul olimpic este foarte mic. Şi nu înţeleg de ce. Acest buget tăiat se va vedea, normal, pentru că acum sunt federaţii care şi-au previzionat bugetul pe 6 luni, pe 7 luni, fiecare după ce buget a primit. Deci bugetul tăiat se va vedea în numărul de medalii, dar nu numai la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ci şi mai târziu. Pentru că aici e ca la furnal, pui cărbune şi el trebuie să producă. Aşa e şi în sportul de performanţă, nu există pauză, el continuă şi trebuie să producă", a spus fosta canotoare.

"Vorbim de nişte federaţii în an olimpic care chiar au nevoie de suport. Sunt bugete tăiate şi nu înţeleg de ce finanţarea este azi mult mai mică şi decât cea din anul 2016, când eu conduceam acest minister. Atunci am făcut tot posibilul să dau federaţiilor olimpice cel mai mare buget pentru a-şi pregăti sportivii în condiţii mult mai bune pentru ca România să se prezinte cât mai bine la Jocurile Olimpice", a adăugat preşedinta FRC.

"Să ne uităm unde a dus slaba finanţare a cluburilor... a dus la loturi foarte subţiri, copiii nu mai vin către sport, iar când vin, stai şi calculezi de 1.000 de ori la ce competiţii poţi să-i trimiţi, dacă ai bani... Dacă nu, faci hârtii toată ziua... chiar nu ştiu unde depozitează MTS toate aceste cereri şi răspunsuri pentru că sunt solicitări enorme şi de cele mai multe ori nu îşi găsesc răspunsul", a explicat Elisabeta Lipă.

Ministerul Tineretului şi Sportului finanţează federaţiile sportive în 2021 cu suma de 97.650.000 de lei, în condiţiile în care asociaţiile naţionale au primit în anul precedent 132.200.000 de lei. Bugetul total al MTS pentru anul 2021 este de 543.000.000 lei. AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

3 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Așa o fi?