Cântăreaţa belgiană Maurane a fost găsită moartă la domiciliul său din Bruxelles

Cântăreaţa belgiană Maurane a fost găsită moartă la domiciliul său din Bruxelles

Cântăreaţa belgiană Claudine Luypaerts, cunoscută sub numele de Maurane, a fost găsită moartă luni seara la domiciliul său din Bruxelles, la vârsta de 57 de ani, la câteva zile după ce îşi anunţase pe reţelele de socializare reîntoarcerea pe scenă după zece ani de absenţă, relatează marţi AFP.

Decesul, anunţat de televiziunea publică RTBF, a fost confirmat de agenţia de presă belgiană şi de Parchetul din Bruxelles, urmând ca autopsia să confirme cauzele morţii artistei. În acest stadiu al anchetei, "moartea nu este considerată suspectă prin intervenţia unei alte părţi", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Maurane este cunoscută în Franţa din anii 1980, mai ales după participarea sa la comedia muzicală 'Starmania' coprodusă de Michel Berger, şi mai recent pentru a fi fost membră a juriului în programul de televiziune 'La Nouvelle Star'.

Mai multe apariţii pe scenă în Belgia cu ocazia omagiilor aduse lui Jacques Brel lăsau să se întrevadă o relansare a carierei sale după numeroşi ani de absenţă. Cântăreaţa îşi anunţase reîntoarcerea în ultimele zile pe reţelele de socializare.

Sâmbătă şi duminică Maurane interpretase câteva piese ale lui Brel în duet cu alţi artişti cu ocazia uni miniconcert, iar apoi a unui festival în aer liber în prezenţa a mii de persoane.

Maurane pregătea un turneu programat în primăvara anului 2019, înainte de lansarea în toamna aceasta a unui album dedicat lui Jacques Brel, cu ocazia comemorării a 40 de ani de la moartea marelui artist.

Născută la 12 noiembrie 1960, la Ixelles, dintr-o mamă pianistă şi un tată director al unei academii de muzică, Claudine Luypaerts, viitoarea Maurane, a crescut la Scharbeek, o altă comună a Bruxelles-ului. Ea a participat încă din adolescenţă la concursuri de muzică şi a avut, în 1979, un rol într-un spectacol muzical pentru omagierea lui Jacques Brel.

Artista a înregistrat primul său album, 'J'me roule en boule', în 1980.

Pe marile ecrane, Maurane a jucat alături de François Cluzet, în "Le Collier rouge", cel mai recent film al regizorului Jean Becker, lansat pe ecrane la începutul anului acesta.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria