Carmen Dan: MAI va pune la dispoziţia Comisiei de apărare raportul despre protest imediat ce procedura va fi finalizată

Carmen Dan: MAI va pune la dispoziţia Comisiei de apărare raportul despre protest imediat ce procedura va fi finalizată

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că MAI va pune la dispoziţia membrilor Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor raportul privind evenimentele din 10 august imediat ce procedura de la nivelul forului parlamentar va fi finalizată.

"Am făcut toate precizările necesare referitoare la conţinutul raportului şi la caracterul acestui raport. Există o procedură, avem toată disponibilitatea să punem la dispoziţia membrilor comisiei acest raport după ce vom îndeplini această procedură legală. Dacă membrii comisiei vor considera că sunt aspecte ce vor mai trebui lămurite, după ce beneficiind de accesul la informaţii clasificate vor analiza şi vor parcurge detaliile acestui raport, suntem oricând la dispoziţia comisiei. (...) Am discutat şi cu domnul preşedinte (Dorel Căprar - n.r.), el va iniţia cred că de îndată, aşa cum a anunţat şi în comisie, procedura de punere la dispoziţie, de analizare, de parcurgere a tuturor paşilor pentru punerea la dispoziţie a raportului. Imediat ce această procedură va fi finalizată, noi vom pune la dispoziţie acest raport", a precizat Carmen Dan, la ieşirea de la audierea din Comisia de apărare din Camera Deputaţilor.

Ministrul a adăugat că, dincolo de disputele politice, în opinia sa la audierile de marţi ea şi colegii săi din MAI au avut posibilitatea să răspundă la "foarte multe dintre întrebările care s-au pus şi în spaţiul public şi de către membrii comisiei".

"Mai mult decât atât, urmare a acestui eveniment, încă sunt o serie de activităţi pe care le derulăm prin structurile ce au competenţele legale, vorbesc de structurile de aplicare a legii. Poliţia îşi face treaba în continuare, Jandarmeria îşi face treaba în continuare şi pe măsură ce vom avea date despre numărul dosarelor penale, despre numărul măsurilor dispuse, despre oricare alt aspect ce ar reieşi din cursul anchetelor judiciare sau urmare a activităţilor de identificare a persoanelor care se fac vinovate, vi le vom pune la dispoziţie cu celeritate şi fără absolut nicio rezervă", a subliniat Carmen Dan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…

5 VIDEO PNL a aruncat în aer negocierile cu USR la Timiș. Liberalii s-au răzgândit cu 5 minute înainte de a ieși…