Cât de departe merge cenzura în China. O producţie TV a fost interzisă dintr-un motiv de neconceput pentru o ţară europeană

Cât de departe merge cenzura în China. O producţie TV a fost interzisă dintr-un motiv de neconceput pentru o ţară europeană

O superproducţie de televiziune realizată în China a început să fie redifuzată după ce a fost retrasă din program la puţin timp de la premieră, după ce cenzorii din această ţară au spus că sânii femeilor din serial erau prea bine subliniaţi de vestimentaţie, potrivit presei chineze.

Un serial TV a fost cenzurat în China, din cauză că sânii actriţelor se vedeau prea mult pe ecran - VIDEO (Captura video)

De fapt, versiunea editată a superproducţiei de televiziune, care spune povestea vieţii împărătesei Wu Zetian de la sfârşitul secolului al VII-lea, prezintă doar chipul actriţelor, fără a mai fi arătat şi bustul acestora, potrivit agenţiei China Nouă.

Această frescă istorică impresionantă despre singura împărăteasă din întreaga istorie a Chinei, rol interpretat de vedeta internaţionala Fan Bingbing, a avut premiera pe 21 decembrie la televiziunea prin satelit Hunan TV.

La o săptămână după premieră, difuzarea serialului "Împărăteasa Chinei" a fost întreruptă brusc, producătorii motivând decizia printr-o serie de presupuse probleme tehnice, fără a preciza care au fost acestea.

Dar internauţii furioşi au făcut repede legătură între suspendarea difuzării serialului şi piepturile voluptuoase şi trăsăturile senzuale ale actriţelor îmbrăcate în costume de epocă.

Atotputernica Administraţie de Stat pentru presă, publicaţii, radio, cinema şi televiziune a refuzat la rândul său să ofere motivele din spatele retragerii bruşte a serialului.

Reluarea difuzării producţiei, de această dată cu actriţele doar în gros-plan (mod de încadrare în tehnica filmării, în care fotograma cuprinde numai un detaliu sau faţa personajului, n.r.), a arătat însă că teoria internauţilor a fost corectă.

Regulile cenzurii din China sunt opace şi niciodată explicate. În cazul în care un film nu prezintă o imagine flatantă a poporului chinez, trece foarte rar fără modificări de filtrul serviciului de propagandă al Partidului Comunist Chinez.

Cenzura este uneori de natură politică, în cazul operelor considerate nepotrivite pentru stabilitatea socială sau vehiculând mesaje considerate contrare intereselor partidului unic, dar se răsfrânge de multe ori şi asupra moralităţii.

Tăierile de cadre se aplică şi în cazul scenelor de nuditate, care prezintă acte sexuale, sau a secvenţelor considerate violente.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați văzut chestiile ăstea cu „Piedonii”

2 Ungaria tace și face...

3 Inspector ITM către un patron: „Boule, s-gi p-la” / „Bă, mu-e, să te f-t în gură, analfabetule, milionarule în Euro!”

4 Generalul(r) Virgil Bălăceanu, avertisment care dă fiori...

5 „Și beat și treaz, Piedone nu candidează nici la președinție, nici la Primăria Capitalei. Punct. Așa să-mi ajute Dumnezeu”