Cătălin Ivan: Codul administrativ - o încercare a lui Liviu Dragnea de a-şi fideliza administraţia locală

Cătălin Ivan: Codul administrativ - o încercare a lui Liviu Dragnea de a-şi fideliza administraţia locală

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că actualul Cod administrativ, aflat în dezbatere parlamentară, este o încercare a liderului PSD, Liviu Dragnea, de a-şi fideliza administraţia locală, iar prin concesiile făcute UDMR, în Harghita şi Covasna "nu va mai exista niciun cetăţean român de etnie română în administraţia publică".

"De fiecare dată când se pun mai multe teme importante, vitale pentru ţară, se îngrămădesc în aceeaşi perioadă de timp, este clar că ceva nu este în regulă. Acest Cod ascunde foarte multe, pe de o parte ascunde o încercare a lui Liviu Dragnea de a-şi fideliza administraţia locală, pentru că ştie din experienţa lui de preşedinte de consiliu judeţean că dacă ai primari, dacă controlezi administraţia ai şi voturi, pe de altă parte sunt şi multe concesii făcute UDMR, din nou, ca să îşi asigure acel suport de care are nevoie, ca să îşi asigure majoritatea (...). În Harghita şi Covasna, pe acest nou cod, nu va mai exista niciun cetăţean român de etnie română în administraţia publică. Sigur că asta va conveni foarte mult UDMR, dar nu ştiu cât de corect ar fi ca nicio funcţie publică din Harghita şi Covasna să nu mai fie ocupată de români", a spus europarlamentarul.

Cătălin Ivan a mai afirmat că noul Cod administrativ este unul făcut "pe fugă", fiind menit, în opinia sa, să mulţumească şi "să închidă nişte guri", însă "e un cod care nu va ajuta deloc România, ca şi toate celelalte legi care sunt în dezbatere".

"Nu sunt legi coerente, sunt doar făcute în scop electoral şi doar în interesul personal al lui Liviu Dragnea", a mai spus Ivan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?