Cătălin Predoiu a preluat mandatul de ministru al Justiţiei

Cătălin Predoiu a preluat mandatul de ministru al Justiţiei

Cătălin Predoiu a preluat, marţi, de la Ana Birchall, mandatul de ministru al Justiţiei, în cadrul unei ceremonii la care au luat parte preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

"Sunt conştient de aşteptările pe care cetăţenii, pe care dumneavoastră domnule preşedinte, domnule prim-ministru le aveţi de la noi, de la Ministerul Justiţiei, un minister pe care l-am respectat ş îl respect pentru profesionalismul său. (...) Aş vrea să rezum în vorbele unui mare profesor de drept, care spune că nu poţi să faci dreptate dacă nu eşti bântuit de spiritul dreptăţii, dacă nu eşti bântuit de spiritul Justiţiei. Pentru mine, sper că pentru toţi magistraţii din România asta ar trebui să însemne profesionalism, meritocraţie şi conştiinţa faptului că nu există Justiţie de dragul Justiţiei. Se face Justiţie pentru cetăţeni. Şi cred că asta ar trebui să fie preocuparea tuturor", a declarat Predoiu.

El a invitat toţi magistraţii, dar şi pe cei care îi ajută pe aceştia "să îşi facă meseria, să gândească cu profunzime de fiecare dată când îşi exercită enorma putere cu care legea i-a învestit - dacă fac sau nu dreptate". AGERPRES/(A - autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...