Câte programări se pot face pentru imunizarea anti-covid în toată țara și cu ce vaccinuri/Liber la vaccinarea cu AstraZeneca pentru oricine, chiar și fără programare

Câte programări se pot face pentru imunizarea anti-covid în toată țara și cu ce vaccinuri/Liber la vaccinarea cu AstraZeneca pentru oricine, chiar și fără programare

În centrele de vaccinare din România erau disponibile pentru imunizarea contra Covid-19, marți dimineață, circa 85.000 de locuri, dintre care aproape 72.000 cu produsul AstraZeneca, 5.000 cu Moderna și peste 7.600 cu Pfizer, arată datele de pe platforma oficială .

Locuri disponibile au fost adăugate marți dimineață inclusiv în București, după mai multe zile în care Capitala apărea cu roșu pe harta disponibilă pe platforma oficială de programare.

Astfel, în București apăreau peste 800 de locuri disponibile într-un centru din sectorul 5 și alte 400 la Institutul Parhon din Sectorul 1, toate cu AstraZeneca.

În țară, cele mai multe posibilități de imunizare sunt în Timiș, într-o majoritate covârșitoare cu AstraZeneca. Cele mai puține locuri disponibile sunt în județul Bistrița-Năsăud, sub 400.

Vaccinarea cu vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca se va face direct prin prezentarea la centrul de vaccinare(doar centrele cu vaccin AstraZeneca) fără programare prealabilă, arată un document obținut de HotNews.ro. Condiția este ca în centre să nu fie persoane programate.

„Se poate permite vaccinarea fără programare doar în centrele AstraZeneca care nu au locurile ocupate, nu în centrele care au locurile ocupate și listă de așteptare. Se pot vizualiza pe harta interactivă ROvaccinare de pe platforma de programare centrele cu vaccin AstraZeneca, se alege centrul cu locuri libere și se prezintă la vaccinare. Prioritatea se menține pentru cei care au programare, însă se poate permite acolo unde există locuri libere și vaccinarea fără programare”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru G4Media.ro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...