Cazul bărbatului decedat la Piteşti - prim procuror: Trebuie să stabilim clar o eventuală contribuţie a participanţilor

Cazul bărbatului decedat la Piteşti - prim procuror: Trebuie să stabilim clar o eventuală contribuţie a participanţilor

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ştefan, afirmă că ancheta în cazul Piteşti este îndreptată spre lămurirea completă a tuturor împrejurărilor cauzei şi că trebuie stabilită clar o eventuală contribuţie a participanţilor.

Un bărbat a intrat în stop cardio-respirator şi a murit, vineri, în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu. În urma evenimentului, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

"Vreau să vă asigur că ancheta este, în momentul de faţă, îndreptată spre lămurirea completă a tuturor împrejurărilor cauzei. Având în vedere contextul în care s-au produs aceste leziuni, trebuie să stabilim clar o eventuală contribuţie a participanţilor. Toţi poliţiştii aflaţi la faţa locului au fost audiaţi şi cei care au sosit imediat după producerea evenimentului", a declarat Marius Ştefan, duminică, într-o conferinţă de presă la Piteşti.

El a menţionat că vor fi făcute demersuri pentru a ataşa la dosar înscrisuri, de a verifica dacă bărbatul decedat suferea de vreo boală gravă şi dacă figura cu evidenţe la medicul de familie.

"În acest moment, urmărirea penală se efectuează cu privire la faptă - pentru că am aşteptat şi concluziile preliminare ale raportului de necropsie, urmează să evaluăm şi probele administrate până în acest moment, inclusiv imaginile surprinse, în raport cu aceste leziuni, pentru a stabili o eventuală participaţie penală a persoanelor implicate. Noi urmează să interpretăm toate probele, (...) trebuie văzut în acest moment participanţii efectiv, modul de poziţionare a lor asupra victimei, sunt mai multe elemente", a mai spus prim-procurorul.

Marius Ştefan a adăugat că se va aprecia asupra efectuării în continuare a urmăririi penale, adică este posibil ca anumite persoane să dobândească şi calitatea de suspect în acest caz.

Moartea bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti a fost una violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, medicul şef Dan Manu, care a prezentat rezultatele autopsiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

2 Telenovelele Bucureștiului / O femeie de serviciu din Capitală a moștenit 2,5 milioane euro de la un afacerist d…

3 Documente senzaţionale CIA de la Budapesta, din 1989: imaginea despre o anume Românie

4 Stenograme DIICOT – 10 August. Indicativul „Inima” a dat toate ordinele: „Dă drumul la tun! Domnule, tu nu ai …

5 Luis Lazarus, coronasceptic declarat, internat la Spitalul Universitar cu Covid / Ce spunea realizatorul TV desp…