Cazul Caracal/DIICOT: Dincă a ars corpul Luizei într-un butoi metalic; fragmentele osoase - aruncate în lizieră

Cazul Caracal/DIICOT: Dincă a ars corpul Luizei într-un butoi metalic; fragmentele osoase - aruncate în lizieră

Procurorii DIICOT susţin că Gheorghe Dincă a ucis-o în locuinţa sa pe Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie 2019, după care i-a ars corpul într-un butoi metalic, iar fragmentele osoase şi cenuşa le-a aruncat în liziera de pădure de lângă oraşul Caracal.

DIICOT l-a trimis în judecată pe Gheorghe Dincă pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre, el fiind acuzat că le-a ucis pe cele două fete - Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu - în locuinţa sa din Caracal.

De asemenea, unul dintre vecinii lui Dincă, Ştefan Risipiceanu, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, la data de 14 aprilie 2019, în jurul orelor 11,30, pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, Gheorghe Dincă a observat-o pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, aşteptând în locul numit "a Văduvei" şi, prin inducere în eroare, prin răpire şi prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, a recrutat-o (folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte "la ocazie"), determinând victima să se urce voluntar în autoturismul său, pe locul din dreapta spate.

"Pentru a-i întări victimei convingerea cu privire la realitatea celor susţinute, inculpatul s-a deplasat cu aceasta până la intrarea în comuna Dioşti, unde a oprit şi, utilizând violenţa fizică şi verbală, a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi de centura de siguranţă a banchetei din spate. Ulterior, inculpatul a transportat victima cu autoturismul la locuinţa sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinţei victimei, care s-a opus şi a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele şi geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat", spune DIICOT.

Procurorii precizează că, în timp ce se deplasa cu autoturismul, Gheorghe Dincă a aruncat din mers telefonul mobil al Luizei în vegetaţia de pe marginea drumului naţional E 70.

Anchetatorii arată că Gheorghe Dincă a violat-o de mai multe ori pe Luiza, în timp ce acesta era legată în locuinţa bărbatului din Caracal, iar la unul dintre violuri a participat şi Ştefan Risipiceanu.

"Inculpatul a adăpostit victima în perioada 14 - 17.04.2019 (în locuinţa sa din municipiul Caracal), prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, ţinând-o permanent imobilizată de pat cu un lanţ metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini şi la picioare cu sfoară/bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de 'trafic de persoane'. În aceeaşi perioadă, în baza unei unice rezoluţii infracţionale, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, inculpatul a întreţinut în mod repetat mai multe raporturi sexuale cu victima, în vârstă de 18 ani, la unul dintre aceste acte materiale, săvârşit în cursul zilei de 14.04.2019, după orele 12,00, participând simultan şi inculpatul Ştefan Risipiceanu", arată procurorii.

Conform DIICOT, în sarcina lui Ştefan Risipiceanu s-a reţinut că, la data de 14 aprilie 2019, în jurul orelor 12,00, a ajuns inopinat la locuinţa lui Dincă din Caracal, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinţei şi a observat-o sechestrată în autoturism pe Luiza Melencu.

"În aceste împrejurări, inculpatul Ştefan Risipiceanu i-a solicitat să-i permită întreţinerea de raporturi sexuale cu victima, iar ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul Gheorghe Dincă, în cursul aceleaşi zile, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, a întreţinut raporturi cu victima Luiza Melencu", se arată în comunicatul DIICOT.

Procurorii afirmă că în data de 17 aprilie 2019, Dincă i-a aplicat Luizei lovituri puternice în zona capului şi cutia toracică, care au cauzat decesul fetei. Bărbatul i-a ars cadavrul într-un butoi metalic, iar fragmentele osoase şi cenuşa au fost transportate şi abandonate în liziera de pădure amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la 17.04.2019, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, inculpatul Gheorghe Dincă i-a aplicat, cu intenţie, victimei multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul şi cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia. Ulterior, după ce a constatat decesul victimei, în scopul ascunderii infracţiunii de omor calificat, a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale. Cenuşa, fragmentele osoase şi celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate şi abandonate în vegetaţie, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal", precizează DIICOT.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Luiza Melencu, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina