Cazul de la Caracal/DIICOT: Mama Luizei Melencu a refuzat să îi fie prelevate probe biologice pentru o nouă expertiză

Cazul de la Caracal/DIICOT: Mama Luizei Melencu a refuzat să îi fie prelevate probe biologice pentru o nouă expertiză

Mama Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie, a refuzat să-i fie prelevate probe biologice pentru efectuarea unei noi expertize generice, însă procurorii au obţinut mandat de la instanţă pentru această procedură, informează marţi DIICOT.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, în baza ordonanţei de delegare emisă de către procurorii DIICOT - Structura Centrală, s-au prezentat luni la domiciliul părţii civile Monica Georgeta Melencu, în scopul prelevării de probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză şi efectuării unei noi expertize judiciare genetice.

"S-a solicitat consimţământul părţii civile Monica Georgeta Melencu, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe", precizează anchetatorii.

În aceste condiţii, arată procurorii, în baza art. 190 al. 2 şi 4 Cod procedură penală, s-a solicitat şi s-a obţinut de la Tribunalul Bucureşti autorizarea din partea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la Monica Georgeta Melencu, mama Luizei.

"În vederea punerii în executare a autorizării instanţei de judecată, organele de poliţie judiciară delegate în acest scop vor desfăşura activităţile prevăzute de lege, în cursul zilei de marţi", menţionează DIICOT.

Anchetatorii precizează că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identităţii victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei şi bunei desfăşurări a urmăririi penale.

Gheorghe Dincă a recunoscut, la audieri, că a ucis-o pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

Pe 18 septembrie, DIICOT anunţa că oasele descoperite în zona de lizieră de pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, alta decât cea descoperită la data de 26 iulie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro