Cazul de la Caracal/MAI: Ministrul de Interne merge în zonă; dacă se va dovedi că poliţiştii au greşit, pedeapsa va fi drastică

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, împreună cu secretarul de stat Gheorghe Nucu Marin, va merge la Caracal, pentru a se asigura că verificările privind modul în care au acţionat poliţiştii în cazul fetei dispărute vor fi efectuate cu celeritate.

"Având în vedere gravitatea situaţiei de la Caracal, în urma discuţiilor cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, împreună cu secretarul de stat Gheorghe Nucu Marin, se deplasează la Caracal pentru a se asigura că verificările privind modul în care au acţionat poliţiştii vor fi efectuate cu celeritate astfel încât eventualele nereguli să fie identificate şi să fie dispuse cele mai drastice măsuri împotriva celor vinovaţi", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri AGERPRES.

De asemenea, la ordinul ministrului, la Caracal se deplasează şi şeful Poliţiei Române, chestor general de poliţie Ioan Buda, şi şeful Corpului de control al ministrului, comisar-şef de poliţie Iulian-Vincenţiu Ionică.

Ministrul Nicolae Moga a atras atenţia că nu va tolera niciun fel de ezitare sau încercare de ascundere a adevărului cu privire la condiţiile în care a fost posibilă o astfel de tragedie, precizează MAI.

"Dacă se va dovedi că poliţiştii au greşit în modul în care au acţionat, pedeapsa faţă de ei va trebui să fie drastică", se arată în comunicat.

Ministrul Nicolae Moga a avertizat, încă de la preluarea mandatului, că va manifesta toleranţă zero faţă de persoanele care dau dovadă de lipsă de profesionalism, neglijenţă sau superficialitate în tot ceea ce înseamnă atribuţiile pentru protejarea cetăţenilor.

"Asemenea angajaţi nu au ce căuta în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne şi ar trebui imediat încheiate raporturile de serviciu cu aceştia", menţionează MAI. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

5 Orban se răzbună pe președinte? Declarații despre pensii și alocații care îngroapă electoral PNL! Cîțu, fraier…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri