Cazul Epstein: Agentul francez de modele Jean-Luc Brunel a fost arestat

Cazul Epstein: Agentul francez de modele Jean-Luc Brunel a fost arestat

Agentul francez de modele Jean-Luc Brunel, un apropiat al miliardarului american Jeffrey Epstein acuzat de viol de mai multe foste top modele, a fost arestat miercuri pe aeroportul Paris-Roissy şi plasat în custodia poliţiei, informează AFP.

Septuagenarul, fondatorul agenţiilor Karin Models şi MC2 Model Management, a fost plasat în custodia poliţiei pentru viol şi agresiune sexuală (în special vizând minore), hărţuire sexuală, asociere cu infractori şi trafic de persoane, a confirmat parchetul din Paris.

Potrivit unei surse apropiate cazului, Brunel a fost arestat pe aeroportul din Roissy în timp ce urma să ia un avion către Dakar.

Agentul se declarase deja "la dispoziţia justiţiei", după cum precizat în octombrie 2019 avocata sa, Corinne Dreyfus-Schmidt.

Jean-Luc Brunel a fost acuzat de viol de către mai multe foste top modele de renume şi este suspectat că ar fi racolat tinere pentru finanţatorul american Jeffrey Epstein, găsit mort în închisoare la începutul lui august 2019. Brunel neagă aceste fapte.

Ancheta care-l vizează s-a deschis la 23 august 2019 şi a dus la câteva sute de audieri, însă o parte din acuzaţii se referă la fapte prescrise.

Într-o primă anchetă împotriva lui Epstein în Statele Unite, închisă în 2007, două femei îl acuzaseră deja pe Jean-Luc Brunel că a jucat rolul de intermediar pentru finanţatorul american, aducându-i în SUA fete din medii modeste cu promisiunea unei cariere în lumea modei.

Jeffrey Epstein a fost găsit mort pe 10 august în celula sa din New York. El fusese arestat şi inculpat în iulie pentru organizarea, între 2002 şi 2005, a unei reţele de fete tinere cu care ar fi întreţinut relaţii sexuale neconsensuale.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mihaela Moise)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră