Cazul Grigorescu sau cum își APĂRĂ SISTEMUL PUIȘORUL! Cioloș, ai început să GÂNDEȘTI CA EI?

Cazul Grigorescu sau cum își APĂRĂ SISTEMUL PUIȘORUL! Cioloș, ai început să GÂNDEȘTI CA EI?

Puiul de baron al SISTEMULUI din epoca de tristă amintire patronată de Adrian Năstase, Victor Grigorescu, se dă victimă a nenorociților care vor să ponegrească Guvernul tehocrat într-o postare pe Facebook! Ce jeg perfect! Băi, nenorocitule, despre cine vorbești? Despre HotNews, Comisarul și România Curată? Că altcineva, în afară de bloggeri, n-a fost interesat de subiect! Culmea lașității a înregistrat-o România Liberă. Care, după ce a demarat investigația privind veniturile suspecte ale ministrului Energiei, la momentul la care acestea au devenit puturoase n-a mai fost interesată de subiect! Iar culmea prostiei, „profesioniștii” de la Digi24. Care vor difuza duminică un interviu înregistrat joi dimineață. Adică înainte de apariția dovezilor! Despre cum l-au pupat în cur ăia de la Realitatea TV, câh! 

Cazul Grigorescu mai devoalează un aspect important: Cioloș a început să acționeze politic! Stă la cutie, evită subiectul! În schimb, se plânge că suntem un popor care vede doar partea neagră a paharului, că nu mai avem încredere în oameni... Cioloș, nene, când unul ca acest jeg ne prostește și ne sfidează în față, cu tupeu de borfaș demn de epoca Năstase, și tu taci, cum ai vrea să gândim?

Știre Agerpres/Ministrul Energiei: Sunt obiectul unei campanii de presă prin care se dorește discreditarea Guvernului tehnocrat

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a scris, vineri, pe contul personal de Facebook, că se consideră obiectul unei campanii de presă care face parte dintr-un plan mai larg de a discredita cât mai mulți miniștri tehnocrați. 

Aceasta, după ce, joi, ministrul a declarat că, în perioada 1 aprilie 2014 — 31 martie 2015, a cedat drepturile de folosință asupra unei platforme de internet pentru suma de 792.000 de lei, însă mai multe publicații l-au acuzat că refuză să precizeze cine a fost beneficiarul tranzacției.

"Sunt obiectul unei campanii de presă care are un accent de-a dreptul vehement în câteva publicații. Atunci când am spus 'da' propunerii de a fi ministru am luat în calcul acest lucru ca pe o ipoteză deosebit de posibilă, dar nu atât de probabilă pe cât s-ar putea crede. Știu că la noi se trage întâi și abia apoi se întreabă cine e, însă un astfel de risc se asumă în funcție de conștiința fiecăruia, de cât de vulnerabil și de sensibil se știe fiecare, chiar dacă nu a mai trecut vreodată printr-o campanie de denigrare. Acum pot spune că nu e deloc ușor. Dar dacă ar fi să o iau de la capăt, pot spune că aș face la fel, pentru că astăzi mi se pare și mai important să respecți ceea ce crezi și ce faci chiar și atunci când ți se răstălmăcesc vorbele", a scris Grigorescu, vineri, pe Facebook.

El a repetat că acel contract de cedare a drepturilor de folosință a site-ului a fost semnat cu un an și șapte luni înainte de a ajunge ministru și a durat un an.

"Cum pot eu înlătura suspiciunea unui ziarist care mă acuză că acest contract are legătură cu poziția mea de ministru? O astfel de acuzație ține pur și simplu de zona teoriei conspirației și îmi este imposibil să conving pe cineva de contrariu dacă alege să creadă așa ceva", a continuat ministrul.

Potrivit acestuia, site-ul respectiv nu era destinat publicului larg și era mai degrabă o aplicație software și un instrument de filtrare a informațiilor publice.

"Putem numi proiectul meu (monitoreu.com) site sau platformă online, pentru că el respectă definiția acestora. El este, însă, mai mult o aplicație software pentru că răspundea unor nevoi specifice ale celui care interacționa cu ea. Era un instrument de filtrare a informațiilor publice, pentru a le selecta pe cele relevante, în vederea unei mai bune înțelegeri a politicilor comerciale europene. Nu era pentru publicul larg și, în consecință, nu era destinată vânzării de publicitate bazată pe trafic online. A fost un instrument de business pentru un număr redus de persoane, chiar dacă acest instrument a avut o adresă de internet ca orice alt site. Faptul că putea fi accesat de oricine nu îl făcea un site obișnuit. Iar simplul motiv pentru care nu mai funcționează astăzi ține de faptul că, din aprilie 2015, când a încetat contractul, nu am mai avut nicio ofertă până în luna septembrie a aceluiași an, când am decis să îl opresc", a adăugat el.

Totodată, Grigorescu a declarat că este convins că această campanie face parte dintr-un plan mai larg de a discredita mai mulți miniștri tehnocrați.

"Dincolo de explicații și neplăceri, sunt convins pe deplin că întreaga campanie face parte din planul mai larg de a discredita cât mai mulți miniștri tehnocrați. Nu a fost întâmplătoare bucuria lui Victor Ponta legată de campania împotriva mea și cea împotriva ministrului educației, Mircea Dumitru. Fără a merge pe un drum victimizant, pot să susțin în continuare că funcția de ministru este o funcție temporară în viața unui om și numai cine își închipuie că ea e un scop în sine poate să creadă că o campanie de denigrare contează atunci când ești decis să îți faci treaba până la capăt. Sunt mândru de onoarea pe care premierul Dacian Cioloș mi-a făcut-o atunci când m-a nominalizat. Am cunoscut în acest Guvern oameni remarcabili, unii dintre ei beneficiari ai unor campanii chiar mai mizere decât a mea. Rămân cu convingerea că misiunea unui ministru e să își asume toate deciziile pentru perioada în care e în funcție, să își lase campania de imagine și dorințele personale pentru perioada post-ministerială și să fie onest față de concetățenii săi", a mai scris Grigorescu. AGERPRESTrimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

3 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

4 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

5 Profesorul Vlad Ciurea / „E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă”