Cazul Khashoggi: SUA nu doresc o "ruptură" cu Arabia Saudită (Blinken)

Cazul Khashoggi: SUA nu doresc o "ruptură" cu Arabia Saudită (Blinken)

Guvernul preşedintelui american Joe Biden doreşte "să recalibreze" relaţiile cu Arabia Saudită, dar nu doreşte o "ruptură", a declarat vineri şeful diplomaţiei de la Washington, Antony Blinken, pentru a justifica absenţa sancţiunilor împotriva prinţului moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, notează AFP.

Secretarul de stat a apărat în faţa presei sancţiunile anunţate de Statele Unite împotriva unor responsabili saudiţi, după publicarea raportului serviciilor americane de informaţii care îl acuză pe prinţul Mohammed bin Salman că a "validat" asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Jurnalistul saudit a fost ucis în 2018 la consulatul ţării sale din Istanbul.

Mai mulţi congresmeni democraţi au deplâns faptul că Statele Unite nu l-au pedepsit direct pe tânărul lider în lumina acestor dezvăluiri.

"Raportul vorbeşte de la sine", a spus Antony Blinken.

"Relaţia cu Arabia Saudită este importantă, avem interese reciproce importante. Rămânem hotărâţi să apărăm regatul", a adăugat el.

"Dar vrem să ne asigurăm" că "relaţia reflectă mai bine interesele şi valorile noastre", a continuat secretarul de stat.

"Ceea ce am făcut cu măsurile pe care tocmai le-am luat este pentru a nu avea o ruptură în relaţiile noastre, ci pentru a le recalibra", a insistat Antony Blinken.

"Relaţia cu Arabia Saudită depăşeşte problemele dintre persoane", a mai spus ministrul american. "Această recalibrare se referă la politicile şi acţiunile Arabiei Saudite", a adăugat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…