CCR admite sesizarea lui Iohannis în legătură cu modificarea legii privind bunurile proprietate publică

CCR admite sesizarea lui Iohannis în legătură cu modificarea legii privind bunurile proprietate publică

Curtea Constituţională a României a admis joi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse Legii administraţiei publice locale privind bunurile proprietate publică, constatând că actul normativ este neconstituţional în ansamblul său.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis AGERPRES, joi, plenul Curţii a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale 215/2001 şi pentru abrogarea art. 21 din Legea 213/1998 privind bunurile proprietate publică, obiecţie formulată de preşedintele României.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale 215/2001 şi pentru abrogarea art. 21 din Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică este neconstituţională în ansamblul său", se precizează în comunicat.

Curtea a reţinut, în esenţă, că legea ce face obiectul controlului de constituţionalitate a fost adoptată cu încălcarea dispoziţiilor articolului 61 alineatul (2) coroborate cu cele ale articolului 75 din Constituţie, care consacră principiul bicameralismului Parlamentului.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică şefului statului, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi prim-ministrului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...