CCR discută pe 14 iulie sesizarea asupra proiectului de lege privind cumpărarea şi vânzarea de terenuri agricole

CCR discută pe 14 iulie sesizarea asupra proiectului de lege privind cumpărarea şi vânzarea de terenuri agricole

Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 14 iulie sesizarea supra proiectului de lege privind cumpărarea şi vânzarea de terenuri agricole, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Sesizarea se referă la actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a legii 268/2011 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţia agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului.

PNL şi USR au sesizat CCR în privinţa proiectului de lege privind cumpărarea şi vânzarea de terenuri agricole, a anunţat luni liderul deputaţilor liberali, Florin Roman.

"Poziţia PNL este că această lege este (...) cu dedicaţie specială pentru baronii PSD, marii latifundiari din zona de Sud a României", a declarat Roman la Parlament.

El a adăugat că legea restrânge dreptul de proprietate, iar terenurile respective sunt "vândute la bani de nimic doar lor".

Roman susţine că PSD dă dovadă de populism atunci când spune "nu ne vindem ţara", dar promovează un proiect de lege prin care interzice vânzarea participaţiunilor statului la societăţile comerciale şi la companiile naţionale unde statul este acţionar.

"Adevărul este că PSD vrea să vândă activele performante ale statului la bucată. Şi organele care se ocupă de cercetare penală să stea cu ochii în următoarea perioadă pe Horticola Bucureşti", a adăugat liderul deputaţilor PNL. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria