Ce a descoperit un bărbat care a stat treaz timp de 11 zile, fără întrerupere

Ce a descoperit un bărbat care a stat treaz timp de 11 zile, fără întrerupere

Lipsa somnului poate cauza tot felul de riscuri și probleme de sănătate, de la un sistem imunitar slăbit și schimbări de dispoziție, până la creșterea în greutate și hipertensiune arterială.

Tony Wright

Dar, dacă puteți rezista suficient de mult timp fără să închideți ochii, v-ați putea trezi într-o nouă stare uluitoare.

Asta este ceea ce spune Tony Wright, din Cornwall, care a stat 11 zile fără somn, în timp ce încerca să doboare un record mondial, potrivit ladbible.com.

Deși Tony nu a reușit să bată recordul pentru cea mai lungă perioadă fără somn, a rămas treaz timp de 266 de ore.

Pentru majoritatea, simpla idee de a sta treaz atât de mult timp aproape că te-ar face să plângi.

Dar după maratonul fără somn al lui Tony, acesta spune că aproape că s-a simțit iluminat, după ce a reușit să acceseze o secțiune complet nouă a creierului său.

La scurt timp după experiența intensă, Tony a vorbit într-un interviu despre cum starea sa mentală s-a schimbat total în timp ce a rămas treaz.

"Practic, înfometezi mintea rațională, mintea egoistă, de somn, iar bateriile ei se descarcă", a explicat el.

"Bineînțeles că nu se simte foarte bine... dar dacă mergi dincolo de asta, capacitatea minții raționale de a rămâne la conducere începe să se destrame și ea, iar acolo poți începe să ai o privire de ansamblu asupra celeilalte părți a creierului, asupra celuilalt eu."

El a continuat: "Nu este nimic nou în a rămâne treaz pentru a ajunge într-o altă stare - nu mai este înțeles, adesea pare că trebuie să fie un fel de prostie primitivă - dar este încă o tradiție vie. Am vorbit cu o mulțime de oameni despre asta. Majoritatea oamenilor au amintiri, după ce au petrecut sau au muncit din greu”

"Un fel de moliciune, o stare mai relaxată, adesea mai emoțională - pentru că există un acces mai mare la acea parte emoțională a creierului - și chiar se simt destul de bine pentru scurte ferestre, sau chiar au un al doilea suflu. Ceea ce m-a interesat pe mine a fost să dau un sens acestui lucru. Și dacă era posibil să exploatez acest lucru și să aduc tehnici de combinare pentru a lega partea stângă a creierului, ceea ce inițial nu se simte grozav, dar răsplata de pe partea cealaltă face să merite efortul."

În timp ce Tony, și mulți dintre adepții săi, sunt susținători ai privării de somn și a modurilor în care aceasta poate modifica creierul, Guinness World Records nu mai sunt.

De fapt, organizația nu mai ține evidența acestui record , din cauza impactului grav dăunător al lipsei de somn.

În luna martie a acestui an, Guinness World Records a afirmat într-o declarație că, "deși ei nu mai monitorizează recordul din cauza pericolelor inerente asociate cu privarea de somn, ei pot spune că nu se știe că nimeni nu l-a mai doborât de la Robert McDonald încoace".

Robert McDonald a fost ultima persoană care a deținut recordul mondial fără somn, iar acest lucru s-a întâmplat în 1986.

Recordul său a fost de 453 de ore și 40 de minute, ceea ce înseamnă aproximativ 18 zile, 21 de ore și 40 de minute.

Nu are rost să încerci să bați acest record - așa că fă-ți o favoare și evită să încerci asta acasă, nu?

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale