Ce ați resimțit și ce urmează în timpul furtunii electromagnetice aflată în desfășurare

Ce ați resimțit și ce urmează în timpul furtunii electromagnetice aflată în desfășurare

O furtună magnetică foarte puternică a început pe Pământ, furtuna poate dura între 20 și 40 de ore, a declarat Serghei Bogachev, șeful Laboratorului de Astronomie Solară de la Institutul de Cercetare Spațială al Academiei Ruse de Științe, pentru RIA Novosti.

„Furtuna magnetică a început. Nivelul actual este G4. Pământul este scufundat într-un nor de plasmă, nu mai devreme decât într-o zi.” el a spus.

Puterea furtunilor magnetice este evaluată pe o scară de cinci puncte. Furtunile de nivelul G1 sunt considerate cele mai slabe, aproape că nu au niciun efect asupra funcționării aparatelor electrice. Nivelul G3 este o furtună puternică care afectează direct sistemele de alimentare și provoacă perturbări ale navigației prin satelit și comunicațiilor radio. Nivelul maxim este G5, sunt posibile probleme la scară largă cu rețeaua electrică și defecțiuni grave în funcționarea sateliților și a comunicațiilor radio.

Vineri mai devreme, Bogachev a declarat că, în decurs de trei zile, Soarele a ejectat patru nori de plasmă excepțional de mari, dintre care o parte se vor contopi într-un singur obiect mai mare și vor lovi câmpul magnetic al Pământului în noaptea de sâmbătă, 11 mai.

În următoarele două-trei zile, energia explozivă se va diminua, în timp ce furtunile geomagnetice de diferite grade de putere pot continua pe Pământ până la sfârșitul săptămânii, a adăugat expertul.În timpul furtunilor magnetice puternice, oamenii pot simți dureri de cap, slăbiciune, creșteri ale presiunii și pot avea insomnie. Oamenii de știință atribuie acest lucru faptului că, atunci când câmpul magnetic fluctuează, fluxul sanguin capilar încetinește și apare lipsa de oxigen a țesuturilor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...