Ce gândesc femeile şi bărbaţii prima dată când fac sex cu un nou partener

Ce gândesc femeile şi bărbaţii prima dată când fac sex cu un nou partener

Aşteptările, curiozitatea şi emoţia care însoţesc prima întâlnire intimă dintre un bărbat şi o femeie, atunci când amândoi sunt dezbrăcaţi la propriu, dar şi la figurat, de o mulţime de secrete, conturează în mod firesc un anumit tip de comportament, trădat adesea de limbajul corpului. Bineînţeles, femeile îşi pun întrebări şi caută răspunsuri în egală măsură cu bărbaţii într-o astfel de împrejurare, doar abordarea este diferită, explică sexologul Tracey Cox.

Din experienţa anilor de practică în domeniul consilierii pe probleme de cuplu şi sex, Tracey Sex a identificat principalele întrebări şi probleme care apar în mintea ambelor sexe atunci când se „confruntă“ în costumul lui Adam, respectiv al Evei.

Ce gândesc bărbaţii:

1. O să facem sex, în sfârşit

Prima reacţie a unui bărbat care îşi vede partenera pentru prima dată dezbrăcată este confirmarea rapidă a faptului că, într-adevăr, va face sex, urmată de satisfacţia de a fi ajuns în acest moment.

2. Sunt suficient de dotat?

Plăcerea primului gând este umbrită, de regulă, de următoarea întrebare esenţială pentru bărbaţi, anume cea care se referă la ce va gândi partenera despre dimensiunea penisului său. Spre deosebire de femei, în cazul bărbaţilor organul sexual este expus privirii imediat, acesta fiind şi motivul pentru care bărbatul caută să surprindă o reacţie pe chipul partenerei, imediat după ce rămâne gol, reacţie care să-i ofere confirmarea că se ridică la nivelul aşteptărilor acesteia.

3. Mă voi descurca onorabil?

Femeile pot mima orgasmul, bărbaţii nu prea. Prima dată când un cuplu face dragoste, tensiunea sexuală ajunge pe culmi greu de îndurat mai ales de către bărbaţi. Acest lucru face adesea ca prima experienţă sexuală a unui cuplu nou format să nu se numere şi printre cele mai plăcute pentru ambele părţi.

4. Evaluează sânii

Bustul este primul loc unde se opreşte privirea unui bărbat atunci când îşi vede pentru prima dată partenera goală. Acesta este momentul în care bărbatul poate observa cât de mult se apropie de realitate ceea ce şi-a imaginat el să se află dincolo de straturile de haine şi dacă „adevărul“ nesusţinut de sutiene push-up sau pus în valoare de decolteuri este la fel de atrăgător.

5. Cum arată jos?

După sâni, privirea coboară cu rapiditate în zona pubiană. În funcţie de preferinţele personale, chipul său ar putea să trădeze plăcerea de a admira zona respectivă perfect epilată sau atent aranjată, în timp ce alţii ar putea să fie dezamăgiţi de atâta zel şi ar fi preferat o abordare ceva mai apropiată de naturaleţe.

6. Vrea să vadă cât de încrezătoare eşti

Pentru un bărbat este foarte excitant să observe că femeia din faţa lui nu se ruşinează cu propria goliciune. Atitudinea pe care partenera o va afişa din momentul în care bariera hainelor dispare, îi va comunica dacă o să aibă parte de o primă experienţă sexuală de neuitat sau din contră. Mâinile care încearcă să ascundă stângaci sânii, furişarea sub cearceafuri, dorinţa expresă de a stinge lumina sau de a trage draperiile sunt tot atâtea indicii care îi oferă informaţii pentru a-şi forma o părere. Atitudinea încrezătoare a femeii care nu se sfieşte să se lase admirată, acţionează ca un adevărat afrodiziac asupra bărbatului.

La ce nu-i prea stă gândul:

Chiar dacă este principala grijă a femeilor inclusiv atunci când stau dezbrăcate în faţa unui bărbat, bărbatului nu-i prea stă gândul la greutatea partenerei când o vede goală pentru prima dată. Iar acest lucru se întâmplă pentru că, spre deosebire de sâni, bărbatul îşi poate face o părere despre cum arată corpul partenerei şi înainte de a o vedea fără haine. Plus că este mult mai concentrat pe alte zone de interes ale trupului feminin ca să mai dea importanţă faptului că partenera nu are cele mai suple coapse, glezne subţiri sau talie de viespe.

Ce gândesc femeile:

1. Evaluează corpul partenerului, în general

Femeile sunt la fel de dornice să-şi privească partenerul, pe cât sunt şi bărbaţii, iar aceasta este o realitate confirmată de studii, sublinează Tracey Cox. Asta nu înseamnă că femeile caută perfecţiunea, ci că sunt interesate şi curioase să observe forma fizică în care se prezintă partenerul, fără a fi neapărat dezamăgite că nu au în faţă un exemplar cu muşchii lucraţi din greu la sala de forţă.

2. Cine este mai arătos?

Realitatea este că femeile se compară cu bărbatul pentru a vedea cine câştigă competiţia la capitolul frumuseţe. Dacă va considera că bărbatul este cel care are un avantaj la acest capitol, încrederea în sine a femeii va fi destul de zdruncinată, explică Cox. Femeile îşi fac probleme în privinţa felului în care arată şi atunci când nu au motive, cu atât mai mult va fi timorată o femeie care ştie că are ceva probleme cu silueta, dacă va considera că partenerul este într-o formă fizică mult mai bună.

3. Se uită la cât de dotat este partenerul

Paradoxal, dar femeile nu sunt atât de dornice să aibă parteneri cu un organ sexual cât mai mare, contrar credinţei populare. Din contră, un penis prea mare reprezintă o problemă deloc plăcută pentru o femeie, cum ar fi posibile dureri în timpul contactului sexual. Un bărbat care se încadrează în medie este mai mult decât potrivit din perspectiva feminină. Chiar şi atunci când penisul are dimensiuni mai mici decât ce este considerat standard, femeile sunt interesate să vadă tehnica folosită de partener în pat, mai degrabă decât să facă măsurători mentale.

4. Verifică să vadă dacă partenerul are erecţie

Femeile tind să considere că ele sunt vinovate sau că este ceva în neregulă cu ele când observă că partenerul nu are erecţie. Cel mai potrivit ar fi ca bărbatul să-şi asigure partenera că nu ea este motivul pentru care nu are o erecţie demnă de filmele XXX.

5. Caută un indiciu că partenerului îi place cum arată goală

Acesta este problema care le preocupă pe femei din prima clipă în care rămân goale, consideră Tracey Cox. Expresia de apreciere afişată de bărbat după ce acesta îşi plimbă privirea peste trupul ei, aceasta este confirmarea de care o femeie are nevoie pentru a se relaxa.

Ce nu observă

Femeilor nu le scapă prea multe detalii, spre deosebire de bărbaţi, de la firma care a produs lenjeria intimă a partenerului până la aluniţa de pe abdomen etc. Important este ca ambele sexe să ţină cont de faptul că, în astfel de momente, suntem mai dispuşi decât avem impresia să trecem cu vederea tot felul de amănunte pe care altfel poate că le-am considera defecte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 VIDEO „N-ai față pentru mașina aia”, „De unde ai avut banii?”

5 De citit...