Ce nerușinare! PSD începe să se cațere pe 10 august? Liviu Pop, care anul trecut făcea apologia reprimării violente de către jandarmi a manifestanților pașnici, vrea instituirea, pe 10 august, a Zilei Unității Civice!

Ce nerușinare! PSD începe să se cațere pe 10 august? Liviu Pop, care anul trecut făcea apologia reprimării violente de către jandarmi a manifestanților pașnici, vrea instituirea, pe 10 august, a Zilei Unității Civice!

Ce nerușinare! PSD începe să se cațere pe 10 august? Liviu Pop, care anul trecut făcea apologia reprimării violente de către jandarmi a manifestanților pașnici, vrea instituirea, pe 10 august, a Zilei Unității Civice!

Senatorul PSD Pop Liviu Marian, fost ministru al Educației, a anunțat sâmbătă noapte pe Facebook că va depune o inițiativă legislativă privind instituirea Zilei Unității Civice pe 10 augus. Anunțul său vine în contextul slăbirii considerabile a PSD și după ce anul trecut i-a apărat pe jandarmii care au bătut și gazat protestatarii pașnici din Piața Victoriei, relatează  G4Media.ro .

”Voi depune săptămâna viitoare un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice în data de 10 august.
Cred că românii merită această lege”, a scris Pop Liviu Marian pe Facebook.

Cu totul alta era însă atitudinea senatorului PSD după mitingul din 10 august 2018.

„N-am înțeles pe acei cetățeni care au bruscat jandarmii în plină stradă. Nu l-am înțeles nici pe președintele statului, care și-a permis să iasă cu mesaje împotriva jandarmeriei și nu l-am înțeles nici pe domnul președinte al partidului de opoziție pe care l-am auzit acum câteva secunde (Ludovic Orban – liderul PNL, n.r.) că ei or să dea asistență juridică. Poate îi dă și jandarmei de 20 de ani care a fost bruscată. Păcat că membrii PNL și USR care au fost în Piață au uzat la forță împotriva jandarmilor (…) Eu am văzut câteva acțiuni ale protestatarilor împotriva jandarmilor. Organizatorii mitingului, membrii PNL și USR, conducerea partidelor care au spus că vor participa membrii lor în piața…sunt direct responsabili de această acțiune a protestatarilor violenți”, a declarat Liviu Pop, pe 11 august 2018, la Digi24.

În viziunea lui Pop, ”dovada” supremă a faptului că Opoziția a încercat prin mitigul din 10 august 2018 să dărâme guvernul PSD, era că mai mulți simpatizanți USR strângeau de la oamenii adunați în Piața Victoriei semnături pentru inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției ”Fără penali în funcții publice”.

Dialogul dintre Pop și jurnalista Digi 24, Alice Iacobescu (via Scena9):

Alice Iacobescu: Există dovada că unii actori politici încearcă dărâmarea Guvernului prin forţă?
Liviu Pop: Bineînţeles! Cei de la USR strângeau semnături…
Alice Iacobescu: Semnături pentru ce?
Liviu Pop: Semnături pentru o iniţiativă cetăţenească pe care o fac ei cu ,,Fără penali în funcţii publice”.

La câteva zile după reprimarea violentă de către jandarmi a protestului de anul trecut, pe 19 august Pop susținea că manifestația a fost o încercare a președintelui Iohannis și a opoziției de a prelua în mod nelegitim puterea de la PSD, făcând, totodată, apologia intervenției brutale a forțelor de ordine.

„Începând cu 11 august (2018 – n. red.), Klaus Iohannis, dar și alți lideri politici din Opoziție (Orban, Cioloș, Barna) au acuzat acțiunile Jandarmeriei, iar președintele a cerut Procuraturii Generale o anchetă pentru condamnarea abuzurilor jandarmilor! (în ce țară normală un președinte s-ar fi antepronunțat în legătură cu culpa unei instituții înainte de finalizarea anchetei propriu-zise?) Tot începând cu 11 august, a fost declanșată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internațională. S-au folosit diverse declarații ale unor reprezentanți ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autoritățile din România. În realitate, aceste poziții nu au fost unele oficiale. Din 10 august și până astăzi asistăm la încercarea de a distorsiona realitatea și de a manipula opinia publică. Dorința de a veni la putere cu orice preț este atât de mare, încât președintele și Opoziția dinamitează până și credibilitatea țării în afara ei. După această campanie de șubrezire a imaginii țării, ne va lua ani să restabilim credibilitatea noastră în exterior”, a transmis, duminică, senatorul PSD Liviu Pop pe Facebook.

Senatorul PSD a mai spus anul trecut că este nevoie să se prezinte „adevărul” despre protestele din 10 august și a prezentat un film al evenimentelor:

„1. Deși acesta a fost anunțat ca un protest al Diasporei, nimeni nu și-a asumat organizarea lui. De ce? Pentru că urmau să aibă loc violențe.

2. Internetul era plin în acele zile de chemări la violențe și la răsturnarea puterii politice.

3. În ziua mitingului au fost semnalate mai multe acte de violență din partea unor grupuri răzlețe de huligani. Aceste grupuri s-au aflat mereu în spatele protestatarilor pașnici și au încercat să determine masa de oameni să forțeze dispozitivele jandarmilor.

4. Într-un final, jandarmii au intervenit în jurul orei 23 pentru a dispersa mulțimea și pentru a nu permite escaladarea violențelor. Dacă jandarmii nu ar fi intervenit, putem admite faptul că lucrurile s-ar fi putut termina mult mai grav.

5. În toiul acțiunilor jandarmilor, președintele Iohannis a catalogat acțiunile jandarmilor ca fiind brutale. Președintele nu avea la acea oră informațiile operative complete ca să se pronunțe atât de categoric pe acțiunile jandarmilor. Și cu toate astea a făcut-o. De ce? Pentru a asmuți și mai mult valul protestatar”.

Câteva zile mai târziu, pe 23 august, Liviu Pop a postat pe Facebook o fotografie în care partenerii României – SUA, Germania, Olanda și Austria – sunt înfățișați ca niște gândaci care vor să invadeze țara.

În fotografie, Liviu Dragnea spune ”STOP! Gazele nu pleacă gratis din România”, iar Iohannis îi dă replica: Păi te arestăm și tot îl luăm”. Imaginea amintește de propaganda rusă anti-occidentală.

Fotografia reia teza vânturată cu obstinație de Dragnea și Vâlcov în ultimele zile, potrivit căreia ei se opun unei presupuse încercări a multinaționalelor de a distruge economia României.

Pop s-a remarcat din 2012 ca unul dintre PSD-iștii cu cel mai agresiv discurs anti-occidental.


Pe 23 august, anul trecut, Liviu Pop a postat pe Facebook o fotografie în care partenerii României – SUA, Germania, Olanda și Austria – sunt înfățișați ca niște gândaci care vor să invadeze țara.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...